AKCIJA PU BIJELJINA: “Poštuj život, ne oružje” (foto)

Datum:

Share post:

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, u nastavku kampanje MUP-a RS “Poštuj život, ne oružje”, dijelili su prolaznicima na Trgu u centru grada, promotivne letke sa ciljem upoznavanja građana o opasnostima koje proizilaze zbog nestručnog rukovanja vatrenim oružjem i o procedurama u slučaju saznanja o nelegalnom posjedovanju ili pronalasku vatrenog oružja.

-Cilj kampanje je upoznavanje građana i sa zakonskim odredbama koje propisuju amnestiju za one građane koji dobrovoljno predaju vatreno oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva koja imaju u posjedu, a čije držanje nije dozvoljeno”, rekao je Boban Kovačević, pomoćnik komandira PS Bijeljina jedan.On je pozvao sugrađane koji imaju bilo koju vrstu oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava za koje nemaju odobrenje i dozvolu, da ga predaju, jer je u toku amnestija.

-Dok je u toku amnestija, građani neće biti krivično ili prekršajno sankcionisani, a bitno je reći da nelegalno oružje ne donose sami u torije policijsnih stanica, nego treba da pozovu broj 122 ili da kontaktiraju policijske službenike koji su na terenu, kako bi se izvršila predaja nelegalnog oružja izvršila”, rekao je Kovačević.

Ukoliko se nelegalno oružje ne preda dok je u toku amnestija, a građani ga posjeduju, mogu krivično odgovarati.

-Prošle godine smo evidentirali 44 ovakva krivična djela, a u prva dva mjeseca ove godine evidentirana su četiri. Takođe, Zakonom o oružju i municiji, propisane su i prekršajne sankcije za lica koja imaju odobrenje i dozvolu za držanje ličnog i lovačkoj oružja, a to ne rade na zakonit način. Prošle godine je evidentiran 31 prekršaj po ovom osnov, a u januaru i februaru ove godine jedan”, rekao je Kovačević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.om

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...

Zbog „Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ 18. aprila obustava saobraćaja u pojedinim ulicama

Saopštenje PU Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Povodom održavanja ,,Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ i prolaska učesnika...