AGRO SAVJET: Sorte voćaka koje se manje prskaju pesticidma

Datum:

Share post:

U poslednjih nekoliko godina, sve veći broj potrošača obraća pažnju na kvalitet hrane koju jedu i na način na koji je proizvedena. U skladu sa tim, sve više ljudi traži voće i povrće koje je proizvedeno na prirodan način i koje nije izloženo velikim količinama pesticida i herbicida.

U ovom kontekstu, neke sorte voća su postale popularne zbog toga što se manje prskaju i manje su izložene štetnim uticajima hemijskih sredstava. Uzgoj ovih sorti može biti izazovan, ali uz odgovarajuću njegu i tretmane, moguće je uzgajati voće koje je zdravo i bezbijedno za konzumiranje. U nastavku ćemo govoriti o nekim sortama voća koje se manje prskaju i koje su popularne kod proizvođača i potrošača.

  1. Kruške sorte “Abate Fetel” i “Conference” su poznate po tome da su manje skloni bolestima i štetočinama, tako da se manje prskaju od drugih sorti krušaka.
  2. Jabuke sorte “Golden Delicious” i “Granny Smith” takođe su manje skloni bolestima i štetočinama, tako da se i one manje prskaju. Međutim, važno je napomenuti da su neke sorte jabuka sklonije od drugih određenim bolestima i štetočinama, tako da bi trebalo istražiti koje su najbolje sorte za vaše okruženje.
  3. Breskve sorte “Red Haven” i “Suncrest” su poznate po tome da su manje skloni bolestima i štetočinama, tako da se manje prskaju.
  4. Trešnje sorte “Skeena” i “Stella” su takođe manje skloni bolestima i štetočinama, tako da se i one manje prskaju.

Važno je napomenuti da se i sorte voća koje su manje skloni bolestima i štetočinama i dalje moraju pratiti i brinuti se o njima, kako bi se osiguralo da rastu zdravo i rodno. Takođe, preporučuje se da se pre upotrebe bilo kojeg pesticida, pročitaju uputstva za upotrebu i prate preporuke za sigurnu upotrebu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: agrosavjet.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...