AGRO SAVJET: Kako da dobijete ukusan plod paradajza

Datum:

Share post:

Biljka koju ćete pronaći u gotovo svakom povrtnjaku je paradajz. Relativno se lako uzgaja i daje velike, crvene, sočne plodove. Evo nekoliko dobrih savjeta koji će vam pomoći da izvučete maksimum iz sadnje paradajza.

Vrsta

Uvijek je dobro pitati stručnjaka koja je vrsta paradajza najbolja za vaše uslove uzgoja. Na primjer, na otvorenom prostoru s puno sunca ili na balkonu. Samo zato što se određena sorta prodaje u svim rasadnicima, ne znači da će dobro rasti u svim uslovima.

Sadnja paradajza

Bez obzira jesu li biljke kupljene ili ste ih sami posadili, uvijek ih ostavite jedan do tri dana prije sadnje. To omogućuje gornjem dijelu biljke da raste prema gore. Posadite korijen i polovinu biljke paradaza u tlo. Ovakav način sadnje ojačaće biljku.

Zaštita

Kako biste zaštitili biljke od vjetra, ogradite ih žicom dužine 5 metara na udaljenosti od oko 25 centimetara promjera od stabljike.

Stavite kantu vode između dvije stabljike, koje ćete probušiti s donje strane i sa strane. Stavite dno kante u zemlju, zatim je napunite vodom i đubrivom koje hrani tlo tako što curi kroz rupe.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: jutarnji.hr

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PET MEDALJA ZA BOKSERSKI KLUB RADNIK NA PRVENSTVU BIH – PERICA JOKOVIĆ ZLATNI (foto)

Na pojedinačnom prvenstvu BiH za mlade, koje se održalo u Bihaću, bokserski klub “Radnik” osvojio je pet medalja.  Perica Joković...

JZU Bolnica ”Sveti Vračevi” Bijeljina izražava žaljenje što je uvučena u prizemnu političku kampanju SPS (foto,video)

Veliku pažnju javnosti u Bijeljini je izazvala izjava predsjednika SPS Gorana Selaka prilikom gostovanja u emisiji Oko u...

Rodićeva (SPS): Svako neka radi kako mu savjest nalaže (foto,video)

Saopštenje za javnost SPS prenosimo u cjelosti: Nema te humane misije, plemenitog cilja ili dobrog djela koje zavist i...

Dr Sonja Karadžić – Jovičević: Protiv maskiranja političkih promocija u humanitarni rad po zdravstvenim ustanovama (foto)

Dr Sonja Karadžić - Jovičević: Protiv maskiranja političkih promocija u humanitarni rad po zdravstvenim ustanovama Veliku pažnju javnosti u...