Agrarni fond Grada Bijeljina ISPLATIO 300.000 KM podsticaja

Datum:

Share post:

Agrarni fond Grada Bijeljina je 24. marta 2020. godine završio isplatu poljoprivrednih podsticaja za 2019. godinu. Poslednja tranša podsticaja je iznosila oko 300.000 konvertibilnih maraka, a ovaj iznos je raspoređen za podršku stočarima, odnosno, za uzgoj teladi i prasadi za dalji tov, vlastiti ugoj junica i priplodnih ovaca, za plasteničku proizvodnju, navodnjavanje, organizovani otkup voća i povrća, odnosno, interventni otkup u stočarstvu.

Budžet Agrarnog fonda za 2019. godinu iznosio je 1,1 milion KM, a za prvu sledeću sjednicu Skupštine Grada u planu je usvajanje Odluke o programu korišćenja sredstava Agrarnog fonda Grada Bijeljina.

 
Ovim povodom, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da će, nakon završetka krize izazvane trenutnom epidemijom, obezbjeđenje dovoljne količine hrane biti jedan od najvažnijih ciljeva koje Republika Srpska mora sebi da postavi.

– Svjedoci smo da se sada zatvaraju granice za ljude i određene robe, a za nekoliko mjeseci može se dogoditi da budu zatvorene i za promet hrane. Zato moramo imati hranu za svoje potrebe, kako bismo spremno prevazišli posledice epidemije virusa korona u Srpskoj. Nadamo se da će ovi podsticaji olakšati proljetnu sjetvu našim poljoprivrednicima – izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Pored isplate podsticaja, Gradska uprava je, u cilju podrške proljetnoj sjetvi, odobrila rad poljoprivrednih apoteka i prodavnica traktorskih dijelova. Takođe, kako bi se smanjili nepotrebni kontakti, poljoprivrednicima će biti omogućeno da se na 15 punktova u seoskim mjesnim zajednicama prijave za dobijanje regresiranog goriva.  
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...