AGRARNI FOND BIJELJINA: Danas je na račune 1.184 poljoprivrednika prebačeno 909.064 KM

Datum:

Share post:

Saopštenje direktora Agrarnog fonda Bijeljina Zlatana Lazarevića prenosimo u cjelosti:

“Poštovani poljoprivredni proizvođači!

Kao što smo i obećali da ćemo vas redovno obavještavati o aktivnostima bitnim za podršku vaše djelatnosti, podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji, tako želimo da vas obavjestimo da je danas na tekuće račune 1.184 poljoprivrednika prebačeno 909.064 KM !

Na ime podsticaja uzgoj teladi za dalji tov za 337 uzgajivača (2218 grla) je uplaćeno 445.400 KM, na ime podsticaja vlastiti uzgoj junica za 229 uzgajivača (804 grla) uplaćeno je 161.000 KM, na ime podsticaja prasad za dalji tov za 27 uzgajivača (6.313 grla) uplaćeno je 47.040 KM, na ime podsticaja vlastiti uzgoj nazimica za 87 uzgajivača (712 grla) uplaćeno je 68.800 KM, na ime podsticaja vlastiti uzgoj priplodnih ovaca za 22 uzgajivača (984 grla) uplaćeno je 47.040 KM, na ime podsticaja podrška pčelarskoj proizvodnji za 194 pčelara (12.010 košnica) uplaćeno je 26.360 KM. Za preostale štete , koje su već isplaćivane u više navrata, za 16 poljoprivrednika je isplaćeno 14.500 KM, na ime podsticaja podrška plasteničkoj proizvodnji i navodnjavanju za 111 povrtlara isplaćeno je 84.428 KM, na ime subvencije kamata za IRB kredite za 77 poljoprivredna proizvođača uplaćeno je 25.449 KM i na ime subvencije osiguranja usjeva za 85 poljoprivrednika uplaćeno je 14.607 KM.

Takođe, koristim priliku da vas obavjestim da je isplata izvršena u skladu sa zakonom, jer je Službeni glasnik u kome je izašao izmjenjeni Program o korištenju sredstava štampan, ali je vraćen na ispravku tehničkih grešaka, te sam nakon konsultacija sa predstavnicima Skupštine grada Bijeljine utvrdio da je novi Pravilnik stupio na snagu.

Što se tiče isplate podsticaja za organizovani otkup, očekujemo transfer 1.000.000 KM iz gradskog budžeta u skladu sa rebalansom budžeta i saglasnost gradonačelnika na izmjenu Pravilnika o isplati podsticaja koja se odnosi na povećanje premije za proizvodnju pšenice sa 3 na 5 pfeninga po kilogramu.

U ime Agrarnog fonda Bijeljine želim vam da u zdravlju i veselju dočekate Srpsku Novu godinu i potrošite doznačena sredstva !

Direktor Zlatan Lazarević”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mirić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...