Agencija za bezbjednost saobraćaja RS organizovala predstavu „Mirka“ za bijeljinske osnovce (foto)

Datum:

Share post:

U Bijeljini je danas u okviru projekta unapređenja saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece ranog školskog uzrasta odigrana predstava „Mirka“, čiji su akteri kroz igru i zabavu učili djecu o bezbjednom ponašanju u saobraćaju.

Organizator predstave je Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, u saradnji sa lokalnom zajednicom, Osnovnom školom „Sveti Sava“ iz Bijeljine, kao i ostalim subjektima bezbjednosti.

Direktor Agencije, Mladen Petrović, istakao je da se predstava „Mirka“ izvodi još od 2014. godine, te na zanimljiv način edukuje djecu o bezbjednosti saobraćaja. U predstavi su danas učestvovala djeca od prvog do trećeg razreda.

„Planiramo  da predstavu pogleda oko 3.000 djece godišnje. Do sada smo izveli 121 predstavu. Najbitnije nam je da naše najmlađe učesnike u saobraćaju edukujemo o bezbjednosti saobraćaja, pa da oni prenesu roditeljima svoja znanja, a možda se zbog toga i mi promjenimo i podignemo svijest i shvatimo koliko je bitno da budemo bezbjedni u saobraćaju“, rekao je Petrović.

Dragana Ilić, odnosno, Mirka u predstavi, danas je na posebno zanimljiv način objasnila mališanima kako se kretati i ponašati u saobraćaju.

„Mirka u predstavi uči djecu kako se kretati i ponašati u saobraćaju, zajedno sa svojm bratom Mirkom i na jedan zanimljiv i interesantan način edukuje djecu o osnovnim pravilima na ulici i u saobraćaju. Predstava govori o osnovnim pravilima u saobraćaju, djeca zajedno sa nama učestvuju i na kraju predstave dijelimo slikovnice i bojanke gdje djeca mogu da obnove sve što su naučili“, kaže Mirka, te dodaje da je zapravo cilj da što više djece pogleda predstavu.

Učenici trećeg razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine kažu da poštuju saobraćajne znakove, gledaju lijevo i desno kada prelaze ulicu, a poštuju i semafore.

Od saobraćajnih znakova, za sada prepoznaju znak za pješački prelaz i znak stop, ali se svakodnevno trude da nauče nešto novo.

Vladimir Vulović, direktor OŠ „Sveti Sava“ iz Bijeljine, zahvalio se Agenciji za bezbjednost saobraćaja na pozivu za učešće u projektu, te istakao da je predstava sjajna prilika da se podigne svijest i nivo edukacije po pitanju bezbjednosti djece u saobraćaju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...