Agencija za bezbjednost saobraćaja RS organizovala predstavu „Mirka“ za bijeljinske osnovce (foto)

Datum:

Share post:

U Bijeljini je danas u okviru projekta unapređenja saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece ranog školskog uzrasta odigrana predstava „Mirka“, čiji su akteri kroz igru i zabavu učili djecu o bezbjednom ponašanju u saobraćaju.

Organizator predstave je Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, u saradnji sa lokalnom zajednicom, Osnovnom školom „Sveti Sava“ iz Bijeljine, kao i ostalim subjektima bezbjednosti.

Direktor Agencije, Mladen Petrović, istakao je da se predstava „Mirka“ izvodi još od 2014. godine, te na zanimljiv način edukuje djecu o bezbjednosti saobraćaja. U predstavi su danas učestvovala djeca od prvog do trećeg razreda.

„Planiramo  da predstavu pogleda oko 3.000 djece godišnje. Do sada smo izveli 121 predstavu. Najbitnije nam je da naše najmlađe učesnike u saobraćaju edukujemo o bezbjednosti saobraćaja, pa da oni prenesu roditeljima svoja znanja, a možda se zbog toga i mi promjenimo i podignemo svijest i shvatimo koliko je bitno da budemo bezbjedni u saobraćaju“, rekao je Petrović.

Dragana Ilić, odnosno, Mirka u predstavi, danas je na posebno zanimljiv način objasnila mališanima kako se kretati i ponašati u saobraćaju.

„Mirka u predstavi uči djecu kako se kretati i ponašati u saobraćaju, zajedno sa svojm bratom Mirkom i na jedan zanimljiv i interesantan način edukuje djecu o osnovnim pravilima na ulici i u saobraćaju. Predstava govori o osnovnim pravilima u saobraćaju, djeca zajedno sa nama učestvuju i na kraju predstave dijelimo slikovnice i bojanke gdje djeca mogu da obnove sve što su naučili“, kaže Mirka, te dodaje da je zapravo cilj da što više djece pogleda predstavu.

Učenici trećeg razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine kažu da poštuju saobraćajne znakove, gledaju lijevo i desno kada prelaze ulicu, a poštuju i semafore.

Od saobraćajnih znakova, za sada prepoznaju znak za pješački prelaz i znak stop, ali se svakodnevno trude da nauče nešto novo.

Vladimir Vulović, direktor OŠ „Sveti Sava“ iz Bijeljine, zahvalio se Agenciji za bezbjednost saobraćaja na pozivu za učešće u projektu, te istakao da je predstava sjajna prilika da se podigne svijest i nivo edukacije po pitanju bezbjednosti djece u saobraćaju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pozorišna radionica za mlade Bijeljine

„Gluma ili san o strasti“ naziv je radionice za srednjoškolce i studente koju Centar za kulturu “Semberija” u...

ELEKTRO BIJELJINA: U nedjelju počinje remont čvornih trafo stanica

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u nedelju 2. aprila 2023. godine, započeti aktivnosti na remontima...

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...