AFERA U SDS: Priča o donacijama potresa SDS,GDJE SU PARE?

Datum:

Share post:

Novi skandal potresa Srpsku demokratsku stranku – ovaj put zbog mogućih velikih donacija na račun partije.

Šuška se da je lider stranke Vukota Govedarica na sjednici Glavnog odbora pričao o novcu koji su stranci davali Obren Petrović, Mirko Šarović, Miladin Stanić i još nekim članovima. Barata se velikim ciframa, a lider partije nije pričao da li je prijavio donaciju, kako zakon nalaže.

Doskorašnji predsjednik Gradskog odbora u Doboju na pitanje o donacijama odgovara – sa SDS-om sam raščistio, i ne gledam u prošlost nego u budućnost.

„Nemam komentar više kod tih pitanja njihovih. Ja gledam naprijed i gledam kako ćemo mi u narednom periodu raditi, što bolje uraditi. Mi smo nezavisni, u petak ćemo imati sjednicu kluba odbornika, a klub odbornika će kao nezavisan raditi“, istakao je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja.

U SDS-u danas uglavnom ćute. Malo ko se na telefon javlja, a oni koji to i urade o novcu baš i ne bi da govore. Jedan dio njih samo potvrđuje da se u Istočnom Sarajevu pričalo o donacijama koje su kasnije korišćene za rad nekih siromašnijih odbora. 

TESTNA REKLAMA

Po Zakonu o finansiranju političkih stranaka, dobrovoljne priloge veće od 15 hiljada KM, stranke moraju da prijave CIK-u i uplate na račun budžeta BiH. Kazne za neprijavljene priloge su paprene.

Thumbnail

„Novčanom kaznom do trostrukog iznosa primljenih sredstava kazniće se za prekršaj politička stranka koja ne prijavi i ne uplati u državni budžet iznose dobrovoljnih priloga koji prelaze visinu iznosa utvrđenu u članu 6. ovog zakona“.

Nakon nikad lošijeg rezultata na izborima, i rasformiranja dobojskog Gradskog odbora koji je jedan od rijetkih za koji se može reći da je ostvario uspjeh na izborima – u SDS-u vlada prilično rasulo. Na sjednici Glavnog odbora stranke prošle subote, član Glavnog odbora Milovan Bjelica je predao Vukoti Govedarici 138 potpisa kojima se zakazuje hitna sjednica stranačke Skupštine, na kojoj bi rukovodstvo stranke trebalo da bude smijenjeno – na šta je vođa stranke odgovorio da će te potpise da provjeri. I provjerava. U međuvremenu se kuju planovi ko bi se mogao skućiti u Domu, a ko u Vijeću naroda.

Izvor: www.atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...