Saopštenje za javnost člana Glavnog odbora SNSD RS Mladena Milića iz Bijeljine prenosimo u cjelosti:

„Građani Republike Srpske su na demokratskim izborima u oktobru prošle godine birali, izabrali i svoje povjerenje dali onima za koje vjeruju da će na najbolji način čuvati, graditi, razvijati i jačati našu Republiku Srpsku.

Bilo kakve sankcije protiv demokratski izabranih lidera Republike Srpske ili bilo koje druge države samo su još jedan korak u nizu koji vodi ka dodatnoj nestabilnosti, nepovjerenju i produbljivanju, nažalost već narušenih odnosa.

Današnje vraćanje optužnice od strane Suda BiH na uređenje i dopunu Tužilaštvu BiH svjedoči o neosnovanosti same optužnce i nemogućnosti dokazivanja krivičnog djela za koje se navodno terete akteri ove političke i institucionalne krize.

Republika Srpska je trajna kategorija kojoj su Dejtonskim mirovnim sporazumom garanto-vana određena prava i sve proistekle obaveze iz ovog sporazuma Srpska je u ostavljenim rokovima u potpunosti izvršila.

Republika Srpska ne traži ništa više od onoga što joj pripada i što joj je garantovano ovim sporazumom, ali isto tako nije za to i neće dozvoliti da joj se uzimaju bilo koja data prava i nadležnosti i nameću bilo kakve obaveze koje nisu proistekle iz Dejtonskog mirovnog sporazuma.

O budućnosti na ovim prostorima treba da se dogovore tri konstitutivna naroda uz maksimalno međusobno poštovanje i uvažavanje, bez bilo kakvih posrednika sa strane, jer narodi koji vijekovima ovdje žive najbolje znaju kako da urede svoj međusobni odnos i suživot.

Zato je postizanje konsenzusa i nacionalnog jedinstva u odbrani institucija Republike Srpske, njenih legitimno i demokrastski izabranih predstavnika danas za sve nas ključno pitanje i najvažniji cilj kada je u pitanju budućnost Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima.

Mladen Milić, član GO-a SNSD“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име