MILIĆ, SNSD: Vraćanje optužnice od strane Tužilaštvo BiH – potvrda da je ista neosnovana

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost člana Glavnog odbora SNSD RS Mladena Milića iz Bijeljine prenosimo u cjelosti:

„Građani Republike Srpske su na demokratskim izborima u oktobru prošle godine birali, izabrali i svoje povjerenje dali onima za koje vjeruju da će na najbolji način čuvati, graditi, razvijati i jačati našu Republiku Srpsku.

Bilo kakve sankcije protiv demokratski izabranih lidera Republike Srpske ili bilo koje druge države samo su još jedan korak u nizu koji vodi ka dodatnoj nestabilnosti, nepovjerenju i produbljivanju, nažalost već narušenih odnosa.

Današnje vraćanje optužnice od strane Suda BiH na uređenje i dopunu Tužilaštvu BiH svjedoči o neosnovanosti same optužnce i nemogućnosti dokazivanja krivičnog djela za koje se navodno terete akteri ove političke i institucionalne krize.

Republika Srpska je trajna kategorija kojoj su Dejtonskim mirovnim sporazumom garanto-vana određena prava i sve proistekle obaveze iz ovog sporazuma Srpska je u ostavljenim rokovima u potpunosti izvršila.

Republika Srpska ne traži ništa više od onoga što joj pripada i što joj je garantovano ovim sporazumom, ali isto tako nije za to i neće dozvoliti da joj se uzimaju bilo koja data prava i nadležnosti i nameću bilo kakve obaveze koje nisu proistekle iz Dejtonskog mirovnog sporazuma.

O budućnosti na ovim prostorima treba da se dogovore tri konstitutivna naroda uz maksimalno međusobno poštovanje i uvažavanje, bez bilo kakvih posrednika sa strane, jer narodi koji vijekovima ovdje žive najbolje znaju kako da urede svoj međusobni odnos i suživot.

Zato je postizanje konsenzusa i nacionalnog jedinstva u odbrani institucija Republike Srpske, njenih legitimno i demokrastski izabranih predstavnika danas za sve nas ključno pitanje i najvažniji cilj kada je u pitanju budućnost Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima.

Mladen Milić, član GO-a SNSD“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...