epa10226399 Serbian President Aleksandar Vucic attends the Meeting of the European Political Community in Prague, Czech Republic, 06 October 2022. The first meeting of the European Political Community brings together leaders from across the continent including non EU members countries with the aims to foster political dialogue and cooperation and to strengthen the continent's security, stability and prosperity, a statement by the European Council reads. EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarao i o situaciji na Kosovu i Metohiji i ocijenio da Mađarska odlično razumije situaciju na KiM.

– Imaćemo razumijevanje i bolje i veće nego prije 20, 25 godina i taj trend međusobnog razumijevanja će se nastaviti, jer se ponašamo kao iskreni i bliski prijatelji – rekao je Vučić na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje da li je tokom susreta koje je imao u Budimpešti bilo riječi i o situaciji na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da srspki i mađarski narod osjećaju bliskost na svakom mjestu i na svakom koraku.

Predsjednik Srbije nije želio da govori o svojim očekivanjima od sutrašnjeg neformalnog sastanka lidera regiona u Atini, navodeći da je jedna od tema – integracije na zapadnom Balkanu lijepa, a da će mu druge tek biti saopštene.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da je politika Srbije nezavisna i samostalna.

On je potvrdio da će se u nastavku dana sastati sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име