Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti:

„Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske (Fond PIO RS) obavještava osiguranike – podnosioce zahtjeva za invalidsku penziju, da se zahtjev za vještačenje odnosno ocjenu radne sposobnosti, shodno novoj Uredbi o medicinskom vještačenju u penzijskom i invalidskom osiguranju, ubuduće ne dostavljaju ljekarskoj komisiji Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske za provjeru formalne ispravnosti i kompletnosti medicinske i radne dokumentacije kao i postojanje indikacija za osjenu radne sposobnosti.

Naime, novom Uredbom o medicinskom vještačenju koja je objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske broj 71, a stupa na snagu 18. avgusta 2023. godine, izvornost, originalnost i kompletnost medicinske i radne dokumentacije, neophodne za vještačenje, u skladu sa Listom obavezne medicinske dokumentacije za vještačenja, utvrđuje vještak organa vještašenja u prvom stepenu Fonda PIO RS u roku od osam dana od prijema zahtjeva.

Prema navedenom zahtjev za invalidsku penziju, nakon obrade kod doktora porodične medicine, nadležne zdravstvene ustanove, prema nadležnoj poslovnici Fonda PIO neposredno podnosi osiguranik, odnosno poslodavac ako se radi o zahtjevu za ocjenjivanje radne sposobnosti za zaposlenog radnika.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име