U Semberiji ponovo problem oko pronalaska kao i iskopavanja jama za ukop svinja koje su zaražene Afričkom kugom svinja.

Mještani semberskih sela Gradac i Stupanj su se danas okupili i spriječili iskop jame za ukop uginulih životinja na lokaciji u njihovom selu.

Tim povodom novinari portala Dešavanja u Bijeljini su kontaktirali i predsjednika savjeta Mjesne zajednice Gradac i Stupanj Stajić Stanka.

–  Da, tačno je da su se mještani Graca i Stupnja okupili kako bi se sprečilo iskopavanje jame za ukop zaraženih svinja Afričkom kugom, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Stajić Stanko predsjednik savjeta MZ Gradac i Stupanj.

Stajić dalje kaže da su 08. avgusta 2023. godine primili dopis od strane Gradske uprave Bijeljina da se obezbijedi lokacija za ukop.

– Mi smo održali sastanak sa našim građanima i donijeli odluku, a o tome smo i obavijestili nadležne u Gradskoj upravi kao i MUP u Bijeljini da smo spremni da obezbijedimo pomenute lokacije ali uz predlog da svaki naš domaćin kod koga bude potreba odnosno gdje se u tom domaćinstvu pojavi Afrička kuga svinja, isti sam na svoj parceli obezbijedi lokaciju za ukop, što su naši domaćini jednoglasno prihvatili, rekao je Stanko Stanić.

– Ono protiv čega jesmo, je to da se u naše selo dovoze i ukopavaju uginule svinje iz ostalih sela, kaže Stajić.

Kako su mještani saopštili za portal Dešavanja u Bijeljini trenutno su se uzprotivili iskopu jame, rekavši da su na licu mjesta bili i pripadnici plicije sa dva do tri vozila kao i Interventni vod policije.

Mještani kažu da su se radne mašine za ukop kao i policija trenutno povukli, ali i da dalje ostaju na licu mjesta.

Mještani Hasa, Kovačića i Zagona SPRIJEČILI ODLAGANJE SVINJA- kamion vraćen(video)

Slična situacija je bila i neki dan kada su mještani Hasa, Kovačića i Donjih Zagona protestvovali takođe zbog otvorene jame i ukopa svinja zaraženih afričkom kugom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име