BAKAJLIĆ: Ili dogovor ili BLOKADA graničnih prelaza

Datum:

Share post:

Sutra će u Bijeljini biti održan sastanak Udruženja poljoprivrednika ’’Semberija’’ Bijeljina, Udruženja poljoprivrednika Brčko Distrikta i Udruženja poljoprivrednika iz Federacije BiH.

Na sastanak su pozvani ministar poljoprivrede RS Boris Pašalić, ministar poljoprivrede Federacije BiH Šemsudin Dedić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Tema sastanka je aktuelna situacija u poljoprivredi BiH i rješavanje problema oko izvoza i otkupa tovnih junadi.

Predsjednik Udruženja poljoprivednika Semberije i član Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika BiH Savo Bakajlić, je za portal Dešavanja u Bijeljini izjavio da ponovo šalju upozorenje da se farmeri plaše uginuća stoke, da je od 9.000 do 10.000 tovnih grla samo u Semberiji, već njih između 4.000 i 5.000 prešlo težinu od tone, što je kritično.

''Mjere koje je preduzela i usvojila Vlada RS ne idu na ruku i u korist poljoprivrednih proizvođača nego samo u korist pojedinih, odnosno ’’podobnih’’ privrednih subjekata koji su nas i doveli u ovako nezavidnu situaciju'', rekao je Bakajlić.

''Od maja iz Sarajeva slušamo samo obećanja o nastavku izvoza junećeg mesa u Tursku i dok se u BiH spore oko formiranja vlasti, trpe građani, a kvota od 3.000 tona junećeg mesa za izvoz samo će biti trenutno olakšanje, ali ne i rješenje problema'', nastavio je Bakajlić.

Hoćemo dogovor, zato smo na sutrašnji sastanak i pozvali najodgovornije za rješavanje ovog problema, a na pitanje novinara portala Dešavanja u Bijeljini šta će biti ako do dogovora ne dođe, Bakajlić je rekao da su jednom krenuli u blokadu graničnog prelaza Rača i odustali, a da ako budu morali ponovo da krenu ka graničnom prelazu Rača da će ga i blokirati, i ne samo taj, nego i ostale granične prelaze, sve dok se ne riješi ovaj problem.

Iskreno se nadamo da do toga neće doći i da će dogovor biti postignut zaključio je Bakajlić.

Sastanak će biti održan u Privrednoj komori Bijeljina, (Agrotržni centar Bijeljina), sa početkom u 11.00 časova, a izjave za medije su predviđene za 12.00 časova.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ministar Šeranić na sastanku sa Nedeljkom Jovićem i Fondu za dječiju zaštitu u Bijeljini (foto, video)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić održao je danas u Bijeljini sastanak sa direktorom Fonda...

OPOZICIJA neće ići na sastanak sa vladajućom koalicijom na temu učešća na izborima

-Odlučili smo da ja, kao predsjednik Narodne skupštine, pozovem sve predsjednike političkih stranaka iz Srpske, kao i predstavnike...

POSJETITE ŠTAND A.D.“GRAD“ BIJELJINA NA NOVOSADSKOM SAJMU

A.D.“Grad“ Bijeljina će se i ove godine predstaviti na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, a koji ujedno...

Noć muzeja 2024. 18. maja u Bijeljini

Muzej Semberije vas 18. maja poziva na jedinstveni umjetnički spektakl koji se realizuje u preko 3.000 muzeja u...