Preventivno posuti magistralni pravci i prilazi graničnim prelazima

Datum:

Share post:

Sa padom temperature ispod nule zimska služba „Bijeljina puta“ izvršila je preventivno posipanje magistralnih puteva ka Zvorniku, Brčkom i Tuzli i dionica ka graničnim prelazima Rača i Pavlovića most, rekao je Srni tehnički direktor ovog preduzeća Aleksandar Kecman.

Kecman je rekao da su svi putevi u regiji prohodni, a sa prvim ovogodišnjim zahlađenjem i slabim snijegom intervencije na čišćenju kolovoza uglavnom su bile na području Lopara, gdje je bilo najviše padavina.

Zimska služba „Bijeljina puta“ održava 330 kilometara regionalnih i magistralnih saobraćajnica po ugovoru sa Javnim preduzećem „Putevi Republike Srpske“, kao i saobraćajnice u užem centru Bijeljine po ugovoru sa Gradskom upravom.

Kecman je rekao da za ove poslove imaju dovoljno ljudi i vozila i da su u stalnoj pripravnosti od 15. novembra do 15. marta, sa punktovima u Bijeljini, Brčkom i Loparama.

„U odnosu na prošlu godinu, nabavili smo dodatnu opremu za zimsko održavanje puteva. Imamo 13 vozila za magistralne i regionalne pravce i četiri vozila u gradu, kao i rezervna vozila za slučaj ekstremnih situacija i nepredviđenih slučajeva“, navodi on.

Prema Kecmanovim riječima, obezbijeđeno je dovoljno posipnog materijala, so za ulice u gradu, te drobljena kamena frakcija i so za posipanje magistralnih i regionalnih puteva.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Načelnik opštine Lopare, Rado Savić, čestitao najradosniji hrišćanski praznik – Vaskrs

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je sugrađanima i majevičkoj dijaspori hrišćanski praznik – Vaskrs. „Na praznike u kojima...

MRŠIĆ: 18. i 19. maja “I sajam ljepote i zdravlja” u Bijeljini – Novac od ulaznica biće proslijeđen Udruženju “GEA” (video)

U Bijeljini će 18. i 19. maja biti organizovan Prvi sajam ljepote i zdravlja u Hotelu "Drina". "Svi će...

DODIK: Srbija snažan oslonac Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srbija snažan oslonac Republici Srpskoj. Dodik je naveo da je...

Srpski jezik među težima jezicima za učenje

Iako ne postoji jednoglasan odgovor na to pitanje jedan od često citiranih izvora je Foreign service institute (FSI)...