VUKANOVIĆ: Podnesena apelacija za smjenu Stevandića i krivična prijava protiv Petrovića

Datum:

Share post:

Saopštenje sa Bloga predsjednika Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti:

Uputili smo apelaciju Ustavnom sudu Republike Srpske za smjenu Nenada Stevandića sa mjesta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, izjavio je danas Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red.

Vukanović tvrdi da  je Ustav Republike Srpske propisao da maksimalno dva predstavnika iz jednog konstitutivnog naroda mogu obavljati neku od šest glavnih funkcija u Republici Srpskoj.

Podnesena i krivična prijava protiv generalnog direktora “Elektroprivrede” Republike Srpske Luke Petrovića i članova Uprave zbog, kako tvrdi, “niza štetnih ugovora koje je ovo preduzeće sklopilo”.

– Prema našem mišljenju i pravnika s kojim smo se konsultovali, Nenad Stevandić neustavno i nezakonito obavlja funkciju predsjednika Narodne skupštine i zbog toga ćemo tražiti njegovu smjenu, tj. poslali smo apelaciju Ustavnom sudu Republike Srpske. Uprkos tome Elektroprivreda je uzela 30 miliona maraka kredita od MF banke da bi mogla da plati tekuće obaveze, plate i ostale stvari – tvrdi Vukanović.

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović izjavio je da nisu argumentovane krivične prijave koje je protiv ovog preduzeća podnio Vukanović.

– Što se tiče “Elektroprivrede Republike Srpske” mi smo u velikom investicionom zamahu i nemamo pravo uzimati kreditna sredstva a da to nije za investiciju. Ne postoji ta banka u BiH koja bi dala sredstav a da nisu za investiciju – smatra Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...