VUKANOVIĆ: Podnesena apelacija za smjenu Stevandića i krivična prijava protiv Petrovića

Datum:

Share post:

Saopštenje sa Bloga predsjednika Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti:

Uputili smo apelaciju Ustavnom sudu Republike Srpske za smjenu Nenada Stevandića sa mjesta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, izjavio je danas Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red.

Vukanović tvrdi da  je Ustav Republike Srpske propisao da maksimalno dva predstavnika iz jednog konstitutivnog naroda mogu obavljati neku od šest glavnih funkcija u Republici Srpskoj.

Podnesena i krivična prijava protiv generalnog direktora “Elektroprivrede” Republike Srpske Luke Petrovića i članova Uprave zbog, kako tvrdi, “niza štetnih ugovora koje je ovo preduzeće sklopilo”.

– Prema našem mišljenju i pravnika s kojim smo se konsultovali, Nenad Stevandić neustavno i nezakonito obavlja funkciju predsjednika Narodne skupštine i zbog toga ćemo tražiti njegovu smjenu, tj. poslali smo apelaciju Ustavnom sudu Republike Srpske. Uprkos tome Elektroprivreda je uzela 30 miliona maraka kredita od MF banke da bi mogla da plati tekuće obaveze, plate i ostale stvari – tvrdi Vukanović.

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović izjavio je da nisu argumentovane krivične prijave koje je protiv ovog preduzeća podnio Vukanović.

– Što se tiče “Elektroprivrede Republike Srpske” mi smo u velikom investicionom zamahu i nemamo pravo uzimati kreditna sredstva a da to nije za investiciju. Ne postoji ta banka u BiH koja bi dala sredstav a da nisu za investiciju – smatra Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...