U nedjelju KMF „Radnik MD Shop“ počinje trku za prvaka BiH

Datum:

Share post:

Kraj sezone je rezervisan za najvažnije utakmice. Tako i futsalere Radnika očekuju mečevi u kojima imaju priliku potvrditi svoj kvalitet i ostvariti cilj postavljen na početku sezone.

U dane vikenda pred nama, šestog i sedmog maja igraju se prve utakmice polufinala doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. Sastaju se FC „Mostar SC“ i MNK „Sloga“ Gornji Vakuf te KMF „Radnik MD Shop“ i MNK „Hercegovina“ Široki Brijeg. 

Na danas održanoj konferenciji za medije predstavnici KMF „Radnik MD Shop“ su istakli nekoliko bitnih činjenica pred nedjeljnu utakmicu.

-Regularni dio prvenstva završili smo na prvom mjestu, tako da ćemo kroz kompletno doigravanje imati prednost domaćeg terena. Igra se na dvije dobijene utakmice što je u našem slučaju jako dobro jer ćemo eventualnu treću igrati pred našom publikom. Ovim putem pozivamo sve navijače, simpatizere i sve one kojima je plava boja u krvi, da i ovaj put, kao i u toku cijele sezone, budu naš dodatni igrač, te nam pomognu u našem cilju, a to je osvajanje titule prvaka BiH i plasman u futsal Ligu šampiona“, izjavio je Mirza Junuzović, predstavnik KMF „Radnik MD Shop“.

Futsaleri Radnika u polufinale doigravanja ulaze kao favoriti, maksimalno pripremljeni i posvećeni protivniku iz Širokog Brijega. Kako su istakli, uloga favorita neće omesti njihov profesionalni pristup meču u nedjelju u Dvorani gimnazije. Odigraće onako kako su naučili da igraju i kako su došli do prve pozicije na tabeli regularnog dijela Premijer lige BiH.

-Ekipa je kompletna, svi igrači su zdravi i spremni. Na početku sezone smo pred sebe postavili visoke ciljeve. Prvi, osvajanje Kupa Republike Srpske je ostvaren. Drugi je titula prvaka Bosne i Hercegovine i jednu fazu na tom putu počinjemo u nedjelju protiv Širokobriježana. Mislim da smo pokazali da smo kvalitetnija ekipa od njih i da u nedjelju trebamo upisati prvu pobjedu. Pozvao bih sve naše navijače da i na ovoj utakmici buda naš šesti igrač i da naprave atmosferu po kojoj smo ove sezone bili prepoznatljivi u Premijer ligi BiH“, rekao je Davor Arnautović, jedan od najkorisnijih igrača bijeljinske ekipe i član futsal reprezentacije BiH.

U regularnom dijelu prvenstva KMF „Radnik MD Shop“ je ostvario dvije pobjede protiv MNK „Hercegovina“. Međutim, Širokobriježani su se djelimično revanširali izbacivši KMF „Radnik MD Shop“ iz Kupa Bosne i Hercegovine.

-Gosti su u blagoj prednosti u odnosu na nas. Mi smo imali skoro mjesec dana pauze, koju smo iskoristili da uz standardne treninge odigramo i dvije prijateljske utakmice. U istom periodu MNK “Hercegovina“ je odigrala dva takmičarska meča tako da, po meni oni nešto spremniji ulaze u duel protiv nas. Naravno, kao što je i Davor pomenuo mi u nedjelju idemo na pobjedu i samo smo na to fokusirani. Naš je cilj finale doigravanja pa kada dođemo do tamo tada ćemo pričati o sljedećem protivniku“, naglasio je kapiten Plavih, Cvijetin Pavić

-Svi zajedno idemo ka jednom cilju, a to je evropski Radnik. Naša kompanija je stala uz ovu ekipu jer smo prepoznali njen kvalitet i potencijal. Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom i želim s ponosom istaći da ćemo i u narednom periodu nastaviti sarađivati“, rekao je predstavnik firme sponzora „MD Shop“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Prijavile se hiljade semberskih poljoprivrednika: Za podsticaje spremno 40 miliona KM

Za podsticajna sredstva za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji od 28. marta do 17. aprila podneseno je 3.800...

„Kriza traje duže vrijeme“ Privrednici prodaju robu po nižim cijenama da bi SAČUVALI RADNA MJESTA

Iako je, prema statističkim podacima, ukupna industrijska proizvodnja u RS u februaru 2024. godine, u poređenju sa januarom...

Zatrpala ga zemlja na 170 METARA DUBINE: Spasilački tim pronašao bušilicu, pretpostavlja se da je i RUDAR U BLIZINI

Potraga za rudarom, koji je ostao zaglavljen u jami rudnika lignita Mramor kod Tuzle i nalazi se na...

U Srpskoj rođena 21 beba – 11 djevojčica i 10 dječaka

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođena je 21 beba, od čega 11 djevojčica i 10 dječaka,...