U nedjelju KMF „Radnik MD Shop“ počinje trku za prvaka BiH

Datum:

Share post:

Kraj sezone je rezervisan za najvažnije utakmice. Tako i futsalere Radnika očekuju mečevi u kojima imaju priliku potvrditi svoj kvalitet i ostvariti cilj postavljen na početku sezone.

U dane vikenda pred nama, šestog i sedmog maja igraju se prve utakmice polufinala doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. Sastaju se FC „Mostar SC“ i MNK „Sloga“ Gornji Vakuf te KMF „Radnik MD Shop“ i MNK „Hercegovina“ Široki Brijeg. 

Na danas održanoj konferenciji za medije predstavnici KMF „Radnik MD Shop“ su istakli nekoliko bitnih činjenica pred nedjeljnu utakmicu.

-Regularni dio prvenstva završili smo na prvom mjestu, tako da ćemo kroz kompletno doigravanje imati prednost domaćeg terena. Igra se na dvije dobijene utakmice što je u našem slučaju jako dobro jer ćemo eventualnu treću igrati pred našom publikom. Ovim putem pozivamo sve navijače, simpatizere i sve one kojima je plava boja u krvi, da i ovaj put, kao i u toku cijele sezone, budu naš dodatni igrač, te nam pomognu u našem cilju, a to je osvajanje titule prvaka BiH i plasman u futsal Ligu šampiona“, izjavio je Mirza Junuzović, predstavnik KMF „Radnik MD Shop“.

Futsaleri Radnika u polufinale doigravanja ulaze kao favoriti, maksimalno pripremljeni i posvećeni protivniku iz Širokog Brijega. Kako su istakli, uloga favorita neće omesti njihov profesionalni pristup meču u nedjelju u Dvorani gimnazije. Odigraće onako kako su naučili da igraju i kako su došli do prve pozicije na tabeli regularnog dijela Premijer lige BiH.

-Ekipa je kompletna, svi igrači su zdravi i spremni. Na početku sezone smo pred sebe postavili visoke ciljeve. Prvi, osvajanje Kupa Republike Srpske je ostvaren. Drugi je titula prvaka Bosne i Hercegovine i jednu fazu na tom putu počinjemo u nedjelju protiv Širokobriježana. Mislim da smo pokazali da smo kvalitetnija ekipa od njih i da u nedjelju trebamo upisati prvu pobjedu. Pozvao bih sve naše navijače da i na ovoj utakmici buda naš šesti igrač i da naprave atmosferu po kojoj smo ove sezone bili prepoznatljivi u Premijer ligi BiH“, rekao je Davor Arnautović, jedan od najkorisnijih igrača bijeljinske ekipe i član futsal reprezentacije BiH.

U regularnom dijelu prvenstva KMF „Radnik MD Shop“ je ostvario dvije pobjede protiv MNK „Hercegovina“. Međutim, Širokobriježani su se djelimično revanširali izbacivši KMF „Radnik MD Shop“ iz Kupa Bosne i Hercegovine.

-Gosti su u blagoj prednosti u odnosu na nas. Mi smo imali skoro mjesec dana pauze, koju smo iskoristili da uz standardne treninge odigramo i dvije prijateljske utakmice. U istom periodu MNK “Hercegovina“ je odigrala dva takmičarska meča tako da, po meni oni nešto spremniji ulaze u duel protiv nas. Naravno, kao što je i Davor pomenuo mi u nedjelju idemo na pobjedu i samo smo na to fokusirani. Naš je cilj finale doigravanja pa kada dođemo do tamo tada ćemo pričati o sljedećem protivniku“, naglasio je kapiten Plavih, Cvijetin Pavić

-Svi zajedno idemo ka jednom cilju, a to je evropski Radnik. Naša kompanija je stala uz ovu ekipu jer smo prepoznali njen kvalitet i potencijal. Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom i želim s ponosom istaći da ćemo i u narednom periodu nastaviti sarađivati“, rekao je predstavnik firme sponzora „MD Shop“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Višestruko grananje u Excel izvještajima

Postoje situacije, prilikom kreiranja izvještaja, kada se izbori ne svode samo na "DA" ili "NE" već od jednog...

AGRO SAVJET: Zašto je bitno ogrtanje krompira i kada nije preporučljivo

Ogrtanje ili zagrtanje krompira je ključna agrotehnička mjera koja ima značajan uticaj na uspijeh i kavalitet uzgoja ovog...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Broj rođenih i upisanih...