ZNA SE KO JE MVP: Jokić sam ugasio Sanse i doveo Denver na prag finala (video)

Datum:

Share post:

Nikola Jokić potvrdio je još jednom da je pravi MVP, šta god se desilo sa zvaničnom odlukom NBA lige o dodijeli prestižne nagrade.

Poveo je Denver sa 2-0 protiv Finiksa, na dobrom putu su Nagetsi da izbace favorizovani supertim u polufinalu Zapada, a za sve je zaslužan jedan momak iz Sombora! U drugom meču bilo je 97:87 uz maestralnu partiju Nikole Jokića sa 39 poena, 16 skokova i pet asistencija.

Kad drugi i treći igrač ekipe potpuno podbace, očekuje se poraz. Ipak, Jokić je sve iznio na svojim plećima, iako je Džamal Marej šutirao 0/9 za tri poena! Obilježio je Marej prvu utakmicu, ali sada nije imao konstantnost. Uz to, Majkl Porter Džunior je kao treći najvažniji igrač tima imao samo pet poena, četiri skoka i asistenciju, piše Sportal.

Bilo je drugih momaka koji su imali doprinos, pokazao je konačno i Denver dubinu igračkog kadra, ali naravno – najvažnije je donio Jokić u svim segmentima igre. Porter je imao 2/7 iz igre za 24 minuta na terenu, ali je neprocjenjiv značaj imao i Eron Gordon, u odbrani je “pojeo” Kevina Durenta.

Denver je timski opravdao prvo mjesto Zapada, a u drugom duelu, bilo je žestoko u prvom poluvremenu. O tome govori podatak da je maksimalna razlika bila +6 za Nagetse pri 30:24, na poluvreme se otišlo sa 40:42 za Sanse, kojima je u potpunosti pripao treći period igre.

Finiks je odmakao na 64:56 u jednom trenutku, ali to nije bilo dovoljno, Denver se primakao i idealno otvorio posljednji period igre serijom od 6:0. Vraćen je egal u koji je Jokić ušao sa efektnim učinkom, iako je na leđima morao da nosi šutersku katastrofu Mareja.

Ušao je Denver u posljednja tri minuta sa 86:81, poslije tajm-auta je Koldvel Poup ubacio važnu trojku, pa se konačno i Marej probudio, sa poludistance je pogodio elegantno za +10 i time je bilo sve jasno. Nadovezao se Jokić na identičan način za 93:83.

Na kraju je Jokić imao 39 poena uz 16 skokova i pet asistencija, šutirao je 17/30 iz igre, od toga 2/6 za tri. Ubacio je tri od četiri slobodna bacanja, 13 skokova bilo je u odbrani, dodao je dvije ukradene lopte uz blokadu, tri lopte je izgubio. Uz to, samo dva faula je napravio, pa nijednom nije sebe doveo u rizik. Marej je ostao na skromnih 10 poena, uz šut 3/15.

Iskupio se u završnici dobrim momentima, dodao je osam asistencija i četiri skoka, ali je Gordon bio drugi strelac ekipe sa 16 poena. Koldvel-Poup je dodao 14 poena i pet skokova, na drugoj strani je Devin Buker bio lider sa 35 poena uz šest asistencija i pet skokova. Durent je dodao 24 poena, osam skokova i tri asistencije, uz šut 10/27, 2/12 za tri. Jokić je usput oborio rekord Šekila O’Nila, jer mu je ovo 11. meč plej-ofa sa bar 30 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportal.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ARSENOVIĆ: Od 21. do 23. maja Kulturna manifestacija „Dani dječije kulture“ u bijeljinskoj Biblioteci (video)

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini već treću godinu zaredom organizuje Kulturnu manifestaciju „Dani dječje kulture“ koja će...

BOLNICA BIJELJINA: Služena Sveta liturgija na Veliki četvrtak

Na Veliki Četvrtak, 02. maja 2024. u Paraklisu svetih vračeva Kozme i Damjana pri Opštoj bolnici "Sveti Vračevi"...

DR STEVIĆ: Škola za trudnice mnogo olakšava period do i nakon porođaja (video)

U Domu zdravlja Bijeljina počela je, ponovo, sa radom Škola za trudnice sa ciljem da pruži psihofizičku pripremu...

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

 U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u ponedjeljak, 6. maja, donijeće odluku o raspisivanju lokalnih izbora...