ZNA SE KO JE MVP: Jokić sam ugasio Sanse i doveo Denver na prag finala (video)

Datum:

Share post:

Nikola Jokić potvrdio je još jednom da je pravi MVP, šta god se desilo sa zvaničnom odlukom NBA lige o dodijeli prestižne nagrade.

Poveo je Denver sa 2-0 protiv Finiksa, na dobrom putu su Nagetsi da izbace favorizovani supertim u polufinalu Zapada, a za sve je zaslužan jedan momak iz Sombora! U drugom meču bilo je 97:87 uz maestralnu partiju Nikole Jokića sa 39 poena, 16 skokova i pet asistencija.

Kad drugi i treći igrač ekipe potpuno podbace, očekuje se poraz. Ipak, Jokić je sve iznio na svojim plećima, iako je Džamal Marej šutirao 0/9 za tri poena! Obilježio je Marej prvu utakmicu, ali sada nije imao konstantnost. Uz to, Majkl Porter Džunior je kao treći najvažniji igrač tima imao samo pet poena, četiri skoka i asistenciju, piše Sportal.

Bilo je drugih momaka koji su imali doprinos, pokazao je konačno i Denver dubinu igračkog kadra, ali naravno – najvažnije je donio Jokić u svim segmentima igre. Porter je imao 2/7 iz igre za 24 minuta na terenu, ali je neprocjenjiv značaj imao i Eron Gordon, u odbrani je “pojeo” Kevina Durenta.

Denver je timski opravdao prvo mjesto Zapada, a u drugom duelu, bilo je žestoko u prvom poluvremenu. O tome govori podatak da je maksimalna razlika bila +6 za Nagetse pri 30:24, na poluvreme se otišlo sa 40:42 za Sanse, kojima je u potpunosti pripao treći period igre.

Finiks je odmakao na 64:56 u jednom trenutku, ali to nije bilo dovoljno, Denver se primakao i idealno otvorio posljednji period igre serijom od 6:0. Vraćen je egal u koji je Jokić ušao sa efektnim učinkom, iako je na leđima morao da nosi šutersku katastrofu Mareja.

Ušao je Denver u posljednja tri minuta sa 86:81, poslije tajm-auta je Koldvel Poup ubacio važnu trojku, pa se konačno i Marej probudio, sa poludistance je pogodio elegantno za +10 i time je bilo sve jasno. Nadovezao se Jokić na identičan način za 93:83.

Na kraju je Jokić imao 39 poena uz 16 skokova i pet asistencija, šutirao je 17/30 iz igre, od toga 2/6 za tri. Ubacio je tri od četiri slobodna bacanja, 13 skokova bilo je u odbrani, dodao je dvije ukradene lopte uz blokadu, tri lopte je izgubio. Uz to, samo dva faula je napravio, pa nijednom nije sebe doveo u rizik. Marej je ostao na skromnih 10 poena, uz šut 3/15.

Iskupio se u završnici dobrim momentima, dodao je osam asistencija i četiri skoka, ali je Gordon bio drugi strelac ekipe sa 16 poena. Koldvel-Poup je dodao 14 poena i pet skokova, na drugoj strani je Devin Buker bio lider sa 35 poena uz šest asistencija i pet skokova. Durent je dodao 24 poena, osam skokova i tri asistencije, uz šut 10/27, 2/12 za tri. Jokić je usput oborio rekord Šekila O’Nila, jer mu je ovo 11. meč plej-ofa sa bar 30 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportal.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...