Održano stručno predavanje na temu „Zaštitni položaji pri radu“ u organizaciji Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik (foto, video)

Datum:

Share post:

U bijeljinskom Domu zdravlja, danas je održano stručno predavanje na temu „Zaštitni položaji pri radu“ u organizaciji Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik.

„Posao medicinske sestre je veoma zahtjevan i odgovoran. Treba mnogo znanja, truda i volje da biste bili medicinska sestra, što se narodski kaže – „kako treba“. U ovom poslu se suočavamo sa mnogim izazovima i problemima. Dobra medicinska sestra može da „izađe na kraj“ sa svim tm problemima. Prisustvujemo raznim edukacijama, mnogo članova našeg Udruženja piše radove, ide na simpozijume, razmjenjuju iskustva i sve to itekako znači u našem radu“, rekla je predsjednik Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik Gordana Gavrić.

Viši fizioterapeuti Jelena Ubiparipović i Valentina Stolica, kao autori, danas su održale predavanje. Skup se organizuje povodom Međunarodnog dana sestrinstva.

„Ovo je jedan u nizu događaja u susretu Danu medicinskih sestara i tehničara. Danas smo organizovali stručno predavanje, a organizator predavanja je Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina. Udruženje je osnovano 1999. godine i u sklopu saveznog Udruženja djeluje pet regionalnih udruženja – Regionalno udruženje Bijeljina, Lopare, Ugljevik, Istočno Sarajevo, Udruženje medicinskih sestara i tehničara Trebinje, Regionalno udruženje Foča i Regionalno udruženje Doboj. Osnovni cilj djelovanja je postizanje većih kompetencija, kao i statusna prava medicinskih sestara i tehničara na nivou RS“, rekla je p redsjednik Saveznog Udruženja medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske Tatjana Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUJNOVIĆ: Kangoo Jumps je preporučljiv za sve uzraste (video)

Kangoo jumps je intenzivan visokomotivacioni trening koji aktivira mišiće cijelog tijela. "To je program koji je namjenjen kako...

IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE – GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI (foto)

Proteklog vikenda u Zenici održano je Državno prvenstvo za Djecu do 13 godina u borbama i katama pojedinačno...

BIJELJINA: Polaganjem vijenaca obilježeno 32 godine od osnivanja „GARDA PANTERI“ (foto)

Danas su u Bijeljini, polaganjem vijenaca na Spomeniku poginulim borcima Semberije obilježene 32 godine od osnivanja "Garde Panteri". Nakon...

„Gospođa Milihbrot“ 21. maja u Centru za kulturu „Semberija“

Diva filmskog i pozorišnog glumišta Gorica Popović gostovaće 21. maja u Bijeljini sa komedijom “Gospođa Milihbrot” (Branislav Nušić)...