Liga šampiona: Zvezdina grupa nemoguća za "čitanje"

Datum:

Share post:

Samo jedan tim obezbedio je osminu finala, dok je više onih koji bi mogli eventualno do Lige Evrope. U „grupi smrti“ nemoguće je nabrojati sve moguće kombinacije u poslednjih 180 minuta.

Liga šampiona ulazi u završnu fazu!

Večeras i sutra biće odigrano 5. kolo grupne faze, specifično po tome što je samo Barselona u međuvremenu obezbedila plasman u osminu finala, ali ne i prvo mesto u grupi.

Znatno su brojniji klubovi koji pred poslednjih 180 minuta imaju šansu za plasman samo u šesnaestinu finala Lige Evrope, kao trećeplasirani u svojim grupama, a to su Monako, PSV Ajndhoven, Lokomotiva Moskva, Viktorija Plzenj i Jang bojs.

U najneizvesnijoj grupi, u kojoj dva boda dele prvog i poslednjeg na tabeli posle četiri kola, fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21 čas gostuju Napoliju, a utakmicu na „San Paolu“ pratiće i naš reporter, Jovan Terzić.

KOME JE ŠTA POTREBNO U UTORAK UVEČE

klop, jirgen klop, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Situacija u „grupi smrti“, u kojoj će u istom terminu na „Parku prinčeva“ igrati Pari sen Žermen i Liverpul, dovoljno je komplikovana da ne pomislimo da navedemo sve moguće ishode. Možda će nešto jednostavnije biti pred 11. decembar i duele poslednjeg kola, Crvena zvezda – Pari sen Žermen i Liverpul – Napoli.

U ostalim grupama koje su određene za sredu uveče nije toliko teško objasniti šta kome odgovara. Atletiko i Borusija nemaju obezbeđenu osminu finala, ali imaju priliku da je „overe“ pred svojim navijačima protiv Monaka i Briža. „Pumpanje“ gol-razlike neće biti presudno, utoliko što se zna bolji ako i jedni i drugi završe sa istim brojem bodova – biće to sastav iz Dortmunda, koji je kod kuće pobedio Madriđane 4:0, a izgubio 2:0 na „Metropolitanu“.

Briž matematički i dalje ima šanse za osminu finala, ali mu je za tako nešto potrebna pobeda na „Vestfalenu“ i potom još jedna kod kuće nad Atletikom.

SVE POVREDE, SUSPENZIJE I MOGUĆA „ČIŠĆENJA KARTONA“

mbappe mbape psg psž napoli Foto: (Ciro Fusco/ANSA via AP)

Žreb za osminu finala biće održan 17. decembra u podne, a finale je 1. juna na „Metropolitanu“ u Madridu.

Barselona gostuje na „Filipsu“, ekipi koju je savladala 4:0 kod kuće i jedinom timu u grupi bez šansi za osminu finala. To, otprilike, utakmicu na „Vembilju“ između Totenhema i Intera čini „eliminacionom“, jer je „pevcima“ neophodna pobeda protiv „nerazura“ od kojih su uprkos vođstvu izgubili na „Meaci“ rezultatom 2:1.

Ako bi Totenhem pobedio ubedljivijom razlikom, imao bi prednost pred poslednjih 90 minuta, ali i gostovanje na „Kamp nou“ stadionu dok bi Interisti iste večeri dočekali PSV. U svakom slučaju – biće zanimljivo pratiti događaje u prestonici Engleske.

MONDO POD VEZUVOM

Utakmice ruskih klubova u Ligi šampiona kod kuće počinju standardno od 18.55, zbog razlike u vremenskim zonama, pa će tako Porto i Šalke u 21 čas znati i da li se bore „samo“ za prvo mesto u Grupi D ili im „visi“ i plasman u osminu finala, jer…

Sve osim pobede Galatasaraja nad Lokomotivom, jedinom klubom bez osvojenog boda, znači i plasman Portugalaca i Nemaca u osminu finala – samo ostaje pitanje kojim redosledom. To neće važiti ako Turci vrate tri boda u Istanbul, u kom će 11. decembra dočekati Porto.

Galata je kao domaćin pobedila Lokomotivu 3:0 i remizirala sa Šalkeom 0:0, pa i dalje ima kakve-takve šanse za plasman među 16 najboljih u Ligi šampiona, koju i ove sezone možete pratiti na programima TV Arenasport, ali i na webu preko portala Kliksport kompanije Telekom Srbija.

Po završetku mečeva na portalu Mondo očekuju vas ekskluzivni video izveštaji.

Evo i rasporeda TV prenosa za mečeve koji će biti odigrani u utorak.

liga šampiona, pehar, uefa Foto: Mondo/Stefan Stojanović

sreda

Grupa A

Atletiko Madrid – Monako (18.55, Arenasport 1)
Borusija Dortmund – Klub Briž (21.00, Arenasport 1)

Tabela: Dortmund 9, Atletiko 9, Briž 4, Monako 1.

Grupa B

PSV Ajndhoven – Barselona (21.00, Arenasport 4)
Totenhem – Inter (21.00, Arenasport 3)

Tabela: Barselona 10, Inter 7, Totenhem 4, PSV 1.

Grupa C

Napoli – Crvena zvezda (21.00, RTS)
Pari sen Žermen – Liverpul (21.00, Arenasport 5)

Tabela: Liverpul 6, Napoli 6, PSŽ 5, Zvezda 4.

Grupa D

Lokomotiva Moskva – Galatasaraj (18.55)
Porto – Šalke (21.00, multi Arenasport 2)

Tabela: Porto 10, Šalke 8, Galatasaraj 4, Lokomotiva 0.

Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas je pravedni i mnogostradalni Sv. Jov

Sveti pravedni Jov bejaše iz plemena Avraamova; življaše u zemlji Uzu, u Arabiji. Jov beše čovek istine, besprekoran,...

U Srpskoj rođeno 15 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 15 beba, osam dječaka i sedam djevojčica, rečeno je...

Promjena vremena u Srpskoj: Pljuskovi sa grmljavinom, moguće nepogode!

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas su uz naoblačenje sa zapada od sredine dana očekuju pljuskovi sa...

Dnevni horoskop za 19. maj

Pogledajte šta su vam zvijezde spremile danas. OVAN (21. 3 - 20. 4) Napeti aspekti Meseca sa vašim vladaocima Marsom...