„SDS zatvara vrata saradnje s ostatkom opozicije“: Vukanović oštro o odluci Miličevića da ode kod Dodika

Datum:

Share post:

Odluka rukovodstva SDS da se odazove pozivu na sastanak kod Milorada Dodika pokazuje da saradnja lokalnih funkcionera te stranke s SNSD u Ugljeviku, Bratuncu ili Višegradu nije bila slučajna.

Ovo za Srpskainfo kaže lider Liste “Za pravdu i red” i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, komentarišući današnju potvrdu lidera SDS Milana Miličevića da će doći na sastanak koji je u Palati Republike Srpske zakazao Dodik.

Vukanović kaže da je to za njega više nego jasna poruka, te da će, kako je naveo, znati da je tumači na pravi način.

– Ne želim da idem na taj sastanak jer bih na taj način legalizovao krađu izbora. Takođe, legalizovao bih ne samo to što je Dodik pokrao izbore, već sve ovo što radi, a to je uskraćivanje slobode govora, ljudskih prava, uzurpaciju institucija, pljačku, anarhiju. S tim čovjekom ne želim da budem zajedno na 50 metara, zato što se radi o jednom uzurpatoru, nasilniku i tiraninu – kaže Vukanović za naš portal.

Dodaje da “očigledno približavanje SDS sa SNSD”, koje se, prema njegovim riječima, može jasno vidjeti i iz odluke da najveća opoziciona stranka prisustvuje današnjem sastanku kod Dodika, neće proći nekažnjeno kod građana Republike Srpske.

 – Svako će snositi političke posljedice za to što radi, ali ja u tome ne želim da učestvujem. Iz SDS sam mnogo toga istrpio u prošlosti, ali biće vremena da o tome govorim. Oni su birali svoj put i mislim da su počeli ozbiljno da zatvaraju vrata svima u opoziciji s kojima bi mogli da naprave saradnju. Ako misle da bi saradnjom sa Dodikom mogli da sruše njegov režim, grdno se varaju. Na političku scenu došli smo da postavljamo nove standarde i političku praksu i vjerujem da će to građani cijeniti na sljedećim izborima – kaže Vukanović.

Podsjećamo, lider PDP Branislav Borenović ranije je takođe potvrdio da se predstavnici te stranke neće odazvati na današnji sastanak kod predsjednika Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...