„SDS zatvara vrata saradnje s ostatkom opozicije“: Vukanović oštro o odluci Miličevića da ode kod Dodika

Datum:

Share post:

Odluka rukovodstva SDS da se odazove pozivu na sastanak kod Milorada Dodika pokazuje da saradnja lokalnih funkcionera te stranke s SNSD u Ugljeviku, Bratuncu ili Višegradu nije bila slučajna.

Ovo za Srpskainfo kaže lider Liste “Za pravdu i red” i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, komentarišući današnju potvrdu lidera SDS Milana Miličevića da će doći na sastanak koji je u Palati Republike Srpske zakazao Dodik.

Vukanović kaže da je to za njega više nego jasna poruka, te da će, kako je naveo, znati da je tumači na pravi način.

– Ne želim da idem na taj sastanak jer bih na taj način legalizovao krađu izbora. Takođe, legalizovao bih ne samo to što je Dodik pokrao izbore, već sve ovo što radi, a to je uskraćivanje slobode govora, ljudskih prava, uzurpaciju institucija, pljačku, anarhiju. S tim čovjekom ne želim da budem zajedno na 50 metara, zato što se radi o jednom uzurpatoru, nasilniku i tiraninu – kaže Vukanović za naš portal.

Dodaje da “očigledno približavanje SDS sa SNSD”, koje se, prema njegovim riječima, može jasno vidjeti i iz odluke da najveća opoziciona stranka prisustvuje današnjem sastanku kod Dodika, neće proći nekažnjeno kod građana Republike Srpske.

 – Svako će snositi političke posljedice za to što radi, ali ja u tome ne želim da učestvujem. Iz SDS sam mnogo toga istrpio u prošlosti, ali biće vremena da o tome govorim. Oni su birali svoj put i mislim da su počeli ozbiljno da zatvaraju vrata svima u opoziciji s kojima bi mogli da naprave saradnju. Ako misle da bi saradnjom sa Dodikom mogli da sruše njegov režim, grdno se varaju. Na političku scenu došli smo da postavljamo nove standarde i političku praksu i vjerujem da će to građani cijeniti na sljedećim izborima – kaže Vukanović.

Podsjećamo, lider PDP Branislav Borenović ranije je takođe potvrdio da se predstavnici te stranke neće odazvati na današnji sastanak kod predsjednika Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF Radnik MD Shop protiv Željezničara u Tuzli

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: U subotu na teren izlazi i naša juniorska ekipa....

Balkan TRIP TV u posjeti Turističkoj organizaciji Bijeljina (foto)

Jedina turistička televizija na Balkanu, koja egzistira od 2020. godine, bila je danas gost Turističke organizacije Bijeljina. -Naš grad...

PETROVIĆ: Grad Bijeljina po prvi put organizuje kolektivno vjenčanje

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je na svom zvaničnom FB nalogu najavio po prvi put organizaciju kolektivnog vjenčanja u...

Da li će neko od poslanika u NS RS izbjeći sutrašnju sjednicu?

Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Opozicionari...