Područna privredna komora Bijeljina danas je na Fakultetu poslovne ekonomije organizovala prezentaciju i početak Projekta pod nazivom „Korporativni Veb identitet privrede“ u saradnji sa Gradom Bijeljina/ Odsjek za lokalni ekonomski razvoj.

Projekat podrazumijeva izradu besplatnih Veb sajtova za privredna društva i ima za cilj da pomogne njihov razvoj, bez obzira na djelatnost i kapacitete preduzeća. Jedan od glavnih ciljeva je razvoj digitalnog poslovanja privrednih subjekata, ubrzanje ekonomskog razvoja preko unapređenja poslovnog okruženja.

Slavica Marković, direktor Područne Privredne komore Bijeljina, istakla je da su prepoznali da je digitalizacija veoma važna u današnje vrijeme, te da su, pretražujući baze privrednika, uvidjeli da skoro 300 privrednih društava ne posjeduje svoje internet stranice.

„Upravo zbog toga, odlučili smo da ovim projektom pozovemo privredna društva koja nemaju internet stranice i da zajedno u saradnji sa našim partnerima, Gradom Bijeljina i FPE, obezbjedimo web prezentacije za privredna društva. Želimo da podstaknemo privredna društva da razmišljaju o važnosti prezentacije na internetu, jer to je ono što svako od nas radi – pretražuje informacije kada čuje za privredno društvo“, rekla je Marković.

Dekan Fakulteta poslovne ekonomije, prof. dr Vesna Petrović, ovom prilikom je izrazila zadovoljstvo što je Fakultet, na inicijativu Područne privredne  komore  Bijeljina, pozvan da bude partner u ovom Projektu.

„Naši studenti sa četvrte godine  će u okviru predmta elektronsko poslovanje, na časovima vježbi, učestvovati u izradi veb sajtova za privredne subjekte koji su se prijavili na ovaj Javni poziv i mislim da je ovo izuzetna prilika za naše studente da povežu svoja teoretska znanja sa praksom i da rade na konkretnim primjerima”, rekla je Petrovićeva.

Armin, student četvrte godine na FPE, smjer Poslovna informatika, smatra da će ovakvim projektima studenti imati priliku da budu dio poslovnog procesa, koji će im u budućnosti biti od velikog značaja.

Olga Tmušić, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina, izrazila je nadu da će privredni subjekti u Bijeljini prepoznati značaj Projekta, te da očekuje kvalitetan vizuelni identitet privrednih društava koje će izraditi studenti Fakulteta poslovne ekonomije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име