„POKRENIMO BIJELJINU“: Ljubiša Petrović nastavlja opstrukciju gasifikacije Semberije

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pokrenuo je sudska izvršenja i blokirao račun preduzeću „Bijeljina – Gas“, nastavljajući tako smišljene opstrukcije gasifikacije, projekta koji je važan kako za Semberiju, tako i za dalje širenje gasovodne mreže u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“.

– Petrović je na početku mandata primio delegaciju „Srbijagasa“ i obećavao da će gasovod u Bijeljini biti u funkciji u roku od dva mjeseca. Međutim, od tada je prošlo dvije godine, a aktuelni gradonačelnik se na sve načine trudi da opstruiše jedan od najvažnijih projekata za grad, koji će smanjiti zagađenje, dovesti novi energent i omogućiti dalju gasifikaciju u opštinama i gradovima Republike Srpske – navedeno je u saopštenju.

Iz Narodne koalicije su apelovali da Ljubiša Petrović prije svega izmiri 600.000 KM dugovanja koje Grad ima prema „Srbijagasu“, a ne da se bavi „tužakanjem“ za komunalne takse iz 2013. godine.

– Bijeljina je prošle godine bila jedan od najzagađenijih gradova u regiji i umjesto da odavno dajemo subvencije građanima za grijanje na gas i da većina ustanova i preduzeća umjesto uglja počne da koristi ovaj energent, mi se suočavamo sa totalnom blokadom – upozorili su iz Narodne koalicije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...