MILOVANOVIĆ, SNSD: Ristiću (RSS), što prije se vrati u Bijeljinu kako bismo „politički nerad“ poslali u „političku prošlost“ i otkočili razvoj Semberije (video)

Datum:

Share post:

U emisiji „Pečat“ RTRS, jedna od tema je bilo stanje u Bijeljini i situacija oko Referenduma koji će se održati 19. marta. O ovoj temi, govorio je i šef Štaba za opoziv Gradonačelnika Miroslav Milovanović koji je rekao da Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, mora da poštuje odluke koje je donijela Skupština Grada, a ukoliko je radio protivno njima, podnijeće krivičnu prijavu.

„Kada je usvajan budžet za ovu godinu, predviđena su sredstva za sprovođenje postupka opoziva, s jedne strane. S druge strane, u Odluci o izvršenju budžeta jasno je definisano da nijednu realokaciju sredstava koja je moguća, u iznosu od 5% od ukupnog budžeta, Gradonačelnik ne može vršiti bez saglasnosti Skupštine Grada. Dakle, sredstva postoje. On ako je ta sredstva preusmjerio na neku drugu stranu, dobiće krivičnu prijavu, jer nije ispoštovao Odluku Skupštine Grada da dobije saglasnost za tu realokaciju. Sredstva postoje, u Odluci koju smo mi donijeli kada smo izglasali Inicijativu za pokretanje opoziva“, istakao je Milovanović.

Predstavnici devet od deset stranaka Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ potpisali su početkom sedmice sporazum „Principi Narodne koalicije – Pokrenimo Bijeljinu“. Na potpisivanju nisu bili prisutni predstavnici RSS, što je privuklo pažnju javnosti.

ZAŠTO na potpisivanju sporazuma „Principi Narodne koalicije – Pokrenimo Bijeljinu“ nema RSS!? (foto, video)

O ovome je za RTRS govorio osnivač stranke Slavenko Ristić koji se već ranije izjasnio da podržavaju opoziv Gradonačelnika, međutim, kako je tom prilikom poručio lokalnom rukovodstvu SNSD-a, da bi „trebalo da iskrenije sarađuju sa Republičkom strankom Srpske i da se drže svih dogovora, pogotovo onih koji se tiču našeg grada“.

„Rijetko se dešavalo da bilo kakav dogovor, pismeni ili usmeni, bude ispoštovan. Zbog čega nismo vidjeli razloge da potpisujemo bilo kakve dokumente ili principe. U ostalom, mi u RSS od osnivanja djelujemo po tim rincipima i naša vrijednost mjeri se po našim djelima, a ne po bilo kakvim potpisima. Ističem da je stav RSS i dalje opredjeljenje za politiku Milorada Dodika i republičkog SNSD i to smo u prošlosti više puta dokazali. Takođe, želim jasno da dam do znanja i preporučim lokalnom rukovodstvu SNSD, koliko god im to teško padalo, da bi ipak trebali iskreno i zajedno da sarađuju sa nama i RSS, da se drže svih postignutih dogovora, pogotovo onih koji se tiču našeg grada“, rekao je Ristić za RTRS.

Milovanović je na svom tviter nalogu, na komentare o „željama“ RSS odgovorio da sa RSS nema nikakav dogovor i da, umjesto da se smanjuje, spisak se konstantno povećava.

U emisiji „Pečat“, Milovanović je rekao da nema namjeru da se preko medija „prepucava“ sa RSS i poručio Ristiću da se što prije vrati u Bijeljini kako bi „politički nerad“ poslali u „političku prošlost“.

„Očigledno je da su u međuvremenu ambicije pojedinaca oko gospodina Ristića povećane. Ja nemam namjeru da se sa njim, preko medija, prepucavam. Oni su učestvovali u defeinisanju Principa koje kasnije nisu potpisali. Ono što mogu reći je da se iskreno nadam da je dobro pocrnio na toj egzotičnoj destinaciji na kojoj se trenutno nalazi. Ja ga pozivam da se što prije vrati ovamo, jer je narod pocrnio od muke. Da dođe što prije ovdje, u Bijeljinu, da nam se pridruži, da 19. marta u političku prošlost pošaljemo politički nerad, netoleranciju i da otkočimo razvoj Semberije i Bijeljine“, riječi su Milovanovića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RANKA MIŠIĆ: Novim sistemom obračuna plata izbjeći sivu zonu

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da je Srpskoj neophodan novi sistem obračuna plata kako...

Selak povodom Međunarodnog dana rada: Slavimo radnike i temeljne vrijednosti SPS

SPS obilježava 1. maj - Međunarodni dan rada, slaveći radnike širom Republike Srpske i temelje naših programskih načela:...

Podnesena Krivična prijava protiv Jelene Trivić (foto,video)

Saopštenje Advokatska kancelarija Stevanović iz Bijeljine prenosimo u cjelosti Advokatska kancelarija Stevanović iz Bijeljine Vam se obraća u ime...

Dan otvorenih vrata za trudnice u bijeljinskoj Bolnici

U susret Svjetskom danu babica u bijeljinskoj bolnici danas je organizovan Dan otvorenih vrata za trudnica. Tom prilikom...