SELAK: 1. mart je simbol stradanja srpskog naroda u BiH

Datum:

Share post:

Povodom 1. marta koji se u Federaciji BiH slavi kao “dan nezavisnosti”, Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, izjavio je da je za Republiku Srpsku ovaj dan simbol rata i preglasavanja jednog cijelog naroda.

“Protivno svakoj logici je proslavljanje dana kada je započet rat. Nažalost, Federacija BiH proslavlja ovaj dan, proslavlja preglasavanje Srba na referendumu i ubistvo srpskog svata u Sarajevu”, izjavio je Selak.

Selak podsjeća da BiH nema svoj zakon o praznicima, te da datum koji slavi samo pola BiH i koji u srpskom narodu izaziva najtužnija osjećanja, nikada neće postati zajednički praznik.

“Republika Srpska slavi mir i slobodu. To je ključna razlika između Republike Srpske i Federacije BiH. Umjesto da slave dan kada je okončan rat, oni slave dan kada je pala prva srpska žrtva za slobodu i dan kada su organizovano preglasali Srbe na referendumu i pokušali poništiti volju cijelog jednog naroda. Nisu uspjeli u tome, jer Republika Srpska kao izraz volje srpskog naroda i danas postoji”, zaključio je lider SPS-a.

Selak je dodao da sva tri konstitutivna naroda u BiH treba da daju svoj doprinos iskrenom pomirenju, gradeći međusobno povjerenje, u cilju obezbjeđivanja budućnosti mladim generacijama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Danas je Veliki četvrtak

POVEZANE VIJESTI

Danas je Veliki četvrtak

Pravoslavni vjernici obilježavaju danasVeliki četvrtak kao sjećanje na Tajnu ili Posljednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika. Ovo je...

Srpska bogatija za 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je...

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...

Zemljotres jačine 4,5 stepeni sinoć pogodio Bihać

Zemljotres jačine 4,5 stepeni pogodio je večeras oblast kod Bihaća, javio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres se...