ĐURĐEVIĆ: Zbog kontinuiranih opstrukcija Gradonačelnika, nisam u mogućnosti da sazovem redovnu sjednicu Skupštine (video)

Datum:

Share post:

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je istakao da zbog, kako kaže, kontinuiranih opstrukcija od strane Gradonačelnika, nije u mogućnosti da sazove redovnu sjednicu Skupštine Grada Bijeljina.

„Blokada se sastoji u tome što su svi materijali, koji su po planu i programu rada, predviđeni za januar i februar mjesec u kabinetu Gradonačelnika. Dakle, obrađivači su još prije mjesec ili dva dana dostavili sve materijale koji su bili neophodni za dostavljanje za održavanje redovne sjednice“, kaže Đurđević, te dodaje da su se na Dnevnom redu trebala naći razna strateška dokumenta, kao i Izvještaj o radu Gradske uprave za proteklu godinu.

Kako kaže predsjednik Skupštine Grada, možda je upravo Izvještaj o radu Gradske uprave za proteklu godinu razlog zbog kojeg Gradonačelnik opstruiše održavanje redovne sjednice.

„Program izgradnje komunalne infrastrukture, programi održavanja saobraćajnica, program implementacije strategije razvoja, povećanje određenih stavki koje se odnose na djecu u privatnim vrtićima, na novorođenu djecu i sve druge važne stvari su sada na čekanju, zato što jednostavno Gradonačelnik to drži u svom kabinetu i ne želi da dostavi Skupštini Grada. Trebali smo razgovarati  i Izvještaju o radu Gradske uprave za prethodnu godinu i dobiti uvid u određene informacije. Možda je upravo to razlog zašto se materijali ne dostavljaju, zato što bi kroz dokumente bilo demaskirano mnogo toga i bilo bi pokazano šta je sve Gradska uprava trebala da uradi u prethodnoj godini, za šta je  imala sredstva, a nije uradila. Građani bi imali priliku da vide, iz prve ruke, zašto je pokrenut opoziv i zašto je neophodno da pokrenemo naš Grad koji već dvije godine bez ikakve potrebe stoji i tapka u mjestu“, rekao je Đurđević.

On je naglasio da i pored niza urgencija, podsjetnika i javnih apela, materijali i dalje skupljaju prašinu u Kabinetu Gradonačelnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...