Bijeljinska novinarka o uređivanju najdugovječnije poljoprivredne emisije : Mnoga domaćinstva stasavala uz “Snop”

Datum:

Share post:

Povodom 30 godina RTRS-ove emisije “Snop”, urednica Vesna Vuković Durić u specijalnom izdanju emisije, 26. februara, donosi životne priče poljoprivrednika iz svih dijelova Srpske čiju proizvodnju prate od početka.

Riječ će imati i stručnjaci sa kojima “Snop-ovci” sarađuju godinama, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Urednica emisije, novinar ITC Bijeljina, Vesna Vuković Durić podjelila je svoje iskustvo u uređivanju ove najdugovječnije emisije na Radio Televiziji Republike Srpske.

– Čast mi je što od januara prošle godine uređujem emisiju koja je sticala ugled tri decenije. Prvi urednik bio je Milan Rakić, potom Spomenka Đurđević. Termin emitovanja “Snopa” u ovom periodu više puta se mijenjao, špice, muzika i slično, ali misija ove emisije ostala je ista – informisati, savjetovati, pohvaliti i istaći uspjehe, ali i ukazati na probleme, greške i moguća rješenja – istakle je Vukovićeva. 

Spomenka Đurđević, dugogodišnja urednica emisije “Snop”

Ona je dodala da na tom zadatku su angažovani svi  informativno-tehnički centri i dopisnici RTRS-a.

– Nije uvijek lako doći do sagovornika koji se bore da proizvedu hranu i budu konkurentni na tržištu. Uprkos svemu, poljoprivrednici nađu vremena i za naše ekipe, a prostodušnost i gostoljubivost domaćina podsjete nas na prave ljudske vrijednosti. Mnoga domaćinstva stasavala su uz našu emisiju, neki tek počinju i uče. Drago nam je što sve češće bilježimo priče mladih koji svoju budućnost vide na selu i u poljoprivredi, jer biti sam svoj gazda, kažu, nema cijenu – rekla je Vesna Vuković. 

Urednica emisije je dodala da je ponosna što je dio ove priče, budući da je poljoprivreda jedna od najznačajnijih grana privrede Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs/noviglas.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji 2024: Povratak u neogruevizam?

U Republici Sjevernoj Makedoniji će se 8.maja 2024.godine održati drugi krug predsjedničkih izbora i redovni parlamentarni izbori.  Na izborima, prema...

Novak Đoković započeo 424. sedmicu na prvom mjestu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 424. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da...

Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog

Sa Sokoca je jutros na pokloničko putovanje do manastira Ostrog krenula grupa od 33 hodočasnika, među kojima 13...

VLADA SRPSKE: Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece 60 miliona KM

Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj u 2024. godini planiran je iznos od...