IZETBEGOVIĆ: Dosta dobro funkcionišemo sa SDS i PDP

Datum:

Share post:

Izjava Bakira Izetbegovića da već ima druge partnere ako Milorad Dodik nastavi s „opstrukcijama“ dodatno je podgrijala političke tenzije između dva stranačka bloka u Srpskoj, od kojih su jedni već 10 mjeseci u tehničkom mandatu u Sarajevu, a drugi bi da ih zamijene.
 

Istovremeno, Izetbegovićeva izjava se tumači i kao otvaranje karata, odnosno konačno priznanje da mu ne bi bilo mrsko da Savjet ministara u tehničkom mandatu dočeka čak i sljedeće izbore, zanemarujući tako izborne pobjednike u Republici Srpskoj iz oktobra 2018.

"Drugog partnera već imamo. U Savjetu ministara dosta dobro funkcionišemo sa SDS i PDP. Tako ćemo nastaviti dok ne dođe do sazrijevanja u SNSD. Dodik je navikao da dominira, da se pred njim drugi povlače. S nama neće moći tako", rekao je, između ostalog, Izetbegović.

Govoreći o Izetbegovićevom stavu da „odlično sarađuje sa SDS i PDP u Savjetu ministara“, ona kaže da je to „slika atmosfere u kojoj se nalazimo“.

"S jedne strane imate dogovor na nivou PS BiH oko toga ko je skupštinska većina, ali parlament ne funkcioniše. Na drugom momentu u tehničkom mandatu Savjeta ministara BiH imate ministre SDS i PDP, koji nemaju nikakvu odgovornost. Sjede na tim mjestima, imaju sjednice koje su uglavnom telefonske i ne donose odluke koje su neophodne za ovu zemlju. To je haos", zaključuje Majkićeva.

Predsjednik PDP Branislav Borenović kaže da ga „ne zanimaju unutarstranačke razmirice SNSD i SDA“.

 

Thumbnail

 

"Ovaj Savjet ministara će nastaviti da radi dok se ne izabere novi, ne zbog Bakira Izetbegovića, nego zbog Ustava i zakona BiH, zbog obaveza da bude tu dok se ne izabere novi. Što se nas tiče, neka SDA, SNSD i HDZ danas izaberu novi Savjet ministara i zauzmu pozicije koje su već podijelili", kaže Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Čestitke od kolega Dešavanja u Bijeljini

Поштовани, Редакција портала Дешавања у Бијељини Вам честита највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрс уз традиционални хришћански поздрав ХРИСТОС...

Vaskršnja čestitka SDS Semberija

Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse! “U ime rukovodstva, članstva i simpatizera SDS Semberija i u svoje lično ime, upućujemo ...

DODIK: Svi naši praznici upućuju na porodične vrijednosti koje nas okupljaju

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, upućujem srdačne čestitke Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju,...

EPISKOP FOTIJE: Da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim i vrati se vjeri i crkvi

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poželio je da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim, da počinje i završava dan...