''Pavgord'' kupio POTRAŽIVANJA BOBAR BANKE od Pavlovićeve firme ''Aqua city''

Datum:

Share post:

Fočanski „Pavgord“ kupio je za 4,2 miliona KM potraživanja Bobar banke u stečaju od firme “Aqua city” Slobodana Pavlovića.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća “Aqua city”, po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna su iznosila 4,6 miliona KM, a „Pavgord“ ih je kupio na licitaciji održanoj 30. avgusta.

„Pavgord“ je bio jedini ponuđač koji se prijavio za licitaciju. Potraživanja koja je kupio obezbijeđena su hipotekom.

Fočanska firma dužna je da sa bankom potpiše ugovor o ustupanju potraživanja do 7. septembra, a u roku od 15 dana od zaključenja ugovora i da plati 4,2 miliona KM za koliko je kupila potraživanja.

Na istoj licitaciji bila su ponuđena i potraživanja još jedne Pavlovićeve firme – „VNC nekretnine“, po cijeni od četiri miliona KM, ali za njih nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Bobar banka raskinula milionski ugovor o kreditu i podnijela prijedlog za pokretanje izvršnog postupka na imovini firme „Aqua city“ i zgradi Pavlović banke u Bijeljini kojom je kredit obezbijeđen, a koja je u vlasništvu biznismena Slobodana Pavlovića.

Prije ove kupovine, „Pavgord“ je kupio i akcije Pavloviće banke, čiji su većinski vlasnici bili Slobodan i Miroslava Pavlović i trenutno je među dva vodeća akcionara te banke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

OPŠTINA LOPARE: Na svečanoj sjednici uručena priznanja za doprinos razvoju opštine (foto)

U Loparama je, povodom Dana i krsne slave opštine - Đurđevdana održana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj...

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE RS: Isplaćeno preko 5 miliona KM za podsticaje

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo je danas 5.144.307 KM za...

„Sajam knjiga i cvijeća“ u Šamcu

Ovogodišnji "Sajam knjiga i cvijeća" biće održan u petak, 17. maja 2024. godine sa početkom u 10.00 časova,...

VUČKOVIĆ: Grad Bijeljina organizuje besplatan odlazak na Sajam poljoprivrede u Novi Sad

Grad Bijeljina organizuje besplatan odlazak na Sajam poljoprivrede u Novi Sad. -Gradska uprava Grada Bijeljina obavještava sve zainteresovane poljoprivredne...