BIJELJINA: Mićić na samitu gradonačelnika "Živjeti zajedno" (foto)

Datum:

Share post:

Delegacija Grada Bijeljina, na čelu sa gradonačelnikom Mićom Mićićem, učestvovala je na drugom Međunarodnom samitu gradonačelnika "Živjeti zajedno" (Living Together), koji je od 30. avgusta do 1. septembra 2019. održan u Dizeldorfu. Na Samitu je učestvovalo 27 gradova iz 25 država, dok je iz BiH, osim Bijeljine učešće uzeo i Grad Mostar.
Sam naziv konferencije "Živjeti zajedno", odnosi se na proces stvaranja takvih uslova za život koji bi podsticali inkluziju i osjećaj bezbjednosti i pripadnosti različitih društvenih grupa u gradovima.

Gradski čelnici iz celog sveta tokom tri dana razgovarali su o trenutnim izazovima sa kojima se gradovi danas suočavaju na pet osnovnih tema – komunikacija, odnosno povezivanje građana kroz urbano planiranje i oživljavanje zapostavljenih gradskih četvrti; načini rješavanja ekoloških problema u gradovima, kao što su smanjenje emisije štetnih gasova i upravljanje otpadom; kapaciteti gradova da odgovore na iznenadne rizike i opasnosti; unapređenje umrežavanja i e-upravljanja; inkluzija, odnosno stvaranje jednakih uslova za život svim građanima i politika uspješne integracije. Pored diskusija o trenutnim izazovima zajedničkog života, u kontekstu pet osnovnih tema, učesnici Samita su predstavili prakse koje dobro funkcionišu u njihovim gradovima.

Rezultati diskusija na pet zadatih tema će biti digitalno sažeti i predstavljeni u javnoj izložbi u Dizeldorfu od 1. do 9. septembra 2019. godine.

Tročlana delegacija Bijeljine – gradonačelnik Mićo Mićić, savjetnik Gradonačelnika Mile Pejčić i šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović  su, osim učešća u javnim raspravama i diskusijama, održali i nekoliko bilateralnih sastanaka sa predstavnicima gradske uprave Dizeldorfa, kako bi zajedno radili na implementaciji projekata Agende 2030 – odnosno promociji i realizaciji 17 održivih ciljeva ove Agende.  
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kako je glasio vic o Titu zbog kojeg je mlada novinarka završila na Golom otoku

O Golom otoku, poznatom zatvoru za političke zatvorenike iz perioda SFRJ se dosta priča ali i dalje se...

STEVANDIĆ: Prva tačka sutrašnje sjednice NS RS zauzimanje stava o rezoluciji o Srebrenici

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je za RTRS da će prva tačka sutrašnje sjednice Parlamenta...

Radulović poručio vlastima: Svoja kukavičija jaja prestanite podmetati opoziciji!

"Milorad Dodik i vladajuća koalicija svoja kukavičija jaja trebaju prestati podmetati drugim. Nema većeg kukavičiluka od tog da...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu godišnji remont MHE „Tišča“

U sredu 22. maja 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu Mini hidroelektrane „Tišča“ i pripadajućem dalekovodu...