„ALARMANTNI PROBLEMI“ Marković poručio da je ovo 3. udar na poljoprivrednike od početka godine

Datum:

Share post:

Ministarstvo finansija preko Poreske uprave je naložilo da poljoprivredna gazdinstva u roku od osam dana Poreskoj upravi retroaktivno podnesu prijave poreza na dohodak za 2021. i 2022. godinu, što stvara velike probleme poljoprivrednicima od kojih to do sada nije bilo zahtijevano.

Poručio je tokom današnje skupštinske diskusije narodni poslanik Slaviša Marković koji kaže da je tako nešto obiman i praktično neizvodiv posao, budući da je nekome sada palo na pamet da se poljoprivrednici vraćaju dvije godine unazad i za svega nekoliko dana prijave zalihe iz tog perioda, nabavke sirovina, količine utrošaka, amortizaciju osnovnih sredstava, i tako dalje.

Marković je napomenuo da postoji znatan broj poljoprivrednika koji nisu ni upoznati sa načinima vođenja evidencija, niti su ikada edukovani po tom pitanju.

– Tačno je da je oblast poljoprivrede jedna od najneuređenijih, ali nije u redu da se na ovakav način preko leđa poljoprivrednika, a da im nije ništa pruženo, uređuje ova oblast. Samo u Bijeljini je stiglo preko 1.600 opomena za podnošenje prijava i mnogi su me, kao narodnog poslanika, kontaktirali, jer su se neočekivano našli u bezizlaznoj situaciji. Ovo je treći udar na poljoprivrednike samo od početka godine, nakon povećanja cijene struje i najave da će SNSD opet blokirati ukidanje akciza na gorivo – rekao je Marković.

On je zatražio od ministra poljoprivrede Save Minića da se sastanu sa predstavnicima poljoprivrednika u Bijeljini i da se zajednički iznađe rješenje za novonastalu situaciju.

Marković ističe da su ovi problemi alarmantni, jer je ostalo tek tri do četiri dana da podnesu prijavu.

– Očekujem da dođete u Bijeljinu i da se javno i zvanično sastanemo sa poljoprivrednicima i da se ozbiljno razgovara o ovom problemu, a ne, kao što su do sada praktikovali predstavnici vlasti, da se sastaju inkognito po ugostiteljskim objektima. Rješenje se mora iznaći, jer bi potencijalne sankcije bile prevelik udar na poljoprivredne proizvođače – rekao je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...