DR BILJANA MARJANOVIĆ, BOLNICA BIJELJINA: DANAS JE SVJETSKI DAN BORBE PROTIV KARCINOMA

Datum:

Share post:

– Direktor bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović, zajedno sa ostalim članovima menadžmenta i velikm brojem zaposlenih čini sve da bi pacijenti dobili što adekvatnije i svrsishodnije liječenje. Otkako je na čelu ove ustanove, dijagnostika je dignuta na mnogo viši nivo, kontinuirano se ulaže u kadar i opremu, a to su najvažnije stavke za dalji razvoj i bolji kvalitet rada Odsjeka za onkologiju, izjavila je dr Biljana Marjanović, šef Odsjeka za onkologiju povodom 4. februara, Svjetskog dana borbe protiv raka.

Bijeljinska bolnica redovno organizuje besplatne preventivne preglede u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju i smanjenja stope obolijevanja od nekih lokalizacija raka, kao što su rak pluća i rak grlića materice koji zajedno čine jednu trećinu novooboljelih i umrlih osoba od raka u svijetu.

https://fb.watch/iu1jlO6ssD/

Svake godine 19,3 miliona osoba oboli od nekog oblika raka, a 30-50% svih oblika raka se može spriječiti usvajanjem zdravih stilova života, redovnim skrining pregledima, ranim otkrivanjem i blagovremenim liječenjem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...