BIJELJINA: Zašto kasni sanacija Crpnih stanica u Srpskoj?

Datum:

Share post:

Kapitalni projekat sanacije crpnih stanica u slivu rijeke Save vrijedan više od 9 miliona evra kasni, a do sada, prema saznanjima, nije urađeno ni deset odsto posla iako su radovi, prema potpisanom ugovoru, trebali biti završeni još u februaru 2019. godine.
 

Javna ustanova Vode Republike Srpske je 03.februara 2017. godine potpisala ugovor sa španskim konzorcijumom "Ocide Contruccion" o kapitalnom remontu i sanaciji 19 crpnih stanica i pet ustavnih sistema u slivu rijeke Save, od Novog Grada do Bijeljine. 

Ugovor je vrijedan čak 9,37 miliona evra, a finasira se iz kreditnih sredstva Evropske investicone banke u sklopu velikog projekta zaštite nakon katastrofalnih poplava 2014. godine vrijednog 55 miliona evra. 

Tada je saopšteno da bi sanacija ovih stanica trebalo da znači i smanjenje rizika od katastrofalnih poplava svih gradova i naselja u slivu rijeke Save, te zaštitu stanovništva.

Rok za završetak radova bio je dvije godine, odnosno do februara ove godine. Španski konzorcijum, kako saznajemo, za dvije godine uradio je samo deset odsto ugovorenih radova dok je završetak projekta potpuno neizvjestan.

 

 

Novi direktor JP "Vode Srpske" Miroslav Milovanović je, kako saznajemo, dolaskom na tu funkciju, umjesto raskida ugovora i naplate penala za nezavršen posao, mimo zakona, španskom konzorcijumu predložio Aneks ugovora i produženje roka za izvođenje radova. Prema tom aneksu, a prema nezvaničnim saznanjima, rok za završetak radova je produžen do 2020. godine. Takođe, nezvanično se saznaje, da je Ankesom ugovora španskom konzorcijumu doznačeno i million evra za radove koje nisu ni uradili, čime je Milovanović svjesno opet prekršio zakon.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DANI RADOSTI NA MARAKANI: Zvezda proslavila Đurđevdan posle sedme titule u nizu (foto)

Fudbalski klub Crvena zvezda je u Centralnoj loži stadiona proslavio krsnu slavu Đurđevdan. Klupska slava, Sv. Velikomučenik Georgije je...

Rusija postavila vojni ultimatum Velikoj Britaniji

Moskva će uzvratiti britanskim ciljevima u Ukrajini ili drugdje ako Kijev upotrijebi rakete koje je obezbijedila Velika Britanija...

BIJELJINA: Udruženje „Siguran korak“ želi svim Romima srećan Đurđevdan! (foto)

Udruženje "Siguran korak" čestitalo je svim Romima srećan Đurđevdan, kao i svima koji danas slave krsnu slavu Svetog...

LOPARE: Episkop Fotije na Đurđevdan, slavu Opštine, služio liturgiju (foto)

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije je na Đurđevdan, Dan i krsnu slavu opštine Lopare, u crkvi Pokrova Presvete...