„Tek ću razgovarati s Tegeltijom“ Dodik ističe da još nije donesena odluka o novom direktoru Uprave za indirektno oporezivanje BiH

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik rekao je da nije donesena odluka o imenu novog direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će to biti Zoran Tegeltija, koji obavlja funkciju ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, Dodik je rekao da je Tegeltija najstručniji iz te oblasti, ali da tek treba o tome razgovarati s njim.

– Indirektni porezi pripadaju našoj strani i mi ćemo imenovati nekog, za sada nismo donijeli odluku – rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka s ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem u Banjaluci.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH je Miro Džakula, a na toj funkciji trebao bi da ga naslijedi neko od predstavnika srpskog naroda, odnosno iz Republike Srpske u skladu s ranijim dogovorom nove većine u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Nema razloga za zastoj pri otvaranju konzulata Rusije u Banjaluci

Dodik je napomenuo da je ranije na sjednici Predsjedništva BiH donesena odluka o otvaranju konzulata Ruske Federacije u Banjaluci, te da je ostao samo operativni dio da bi se otvorilo konzularno predstavništvo.

– Mislim da nema razloga da bude bilo koji zastoj – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka s ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem u Banjaluci.

Dodik je poručio i da će Srpska i njeni predstavnici biti protiv uvođenja viza građanima Ruske Federacije.

– Smatramo da ima dosta poslovnih i drugih aktivnosti za Republiku Srpsku, ljude i tu odluku nećemo podržati – rekao je Dodik.

Konaković je naveo da su sve odluke Predsjedništva obavezujuće, ali da njega više interesuje rad konzulata u Novom Pazaru, Rijeci i u Tirani u čijem je otvaranju učestvovala ministarka u prošlom sazivu Savjeta ministara Bisera Turković, koja je kadar SDA.

– Više me zanimaju bačeni novci poreznika i iz Banjaluke, Mostara i Sarajeva. Svi su bačeni u vjetar, a 100.000 evra nas to do sada košta. To su tri prazne zgrade duhova kojima je to predizborni trik i poigravanje sa emocijama ljudi – naveo je Konaković.

On je rekao da će prioritet biti da profunkcionišu i da se stave u funkciju.

Kada je riječ o vizama, Konaković smatra da ih treba ukinuti ali i da treba uvažiti političku realnost u BiH.

– Ako se odluke budu donosile tamo gdje glasa Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija vjerovatno neće moći. Ako budu tamo gdje sam samo ja, vjerovatno će moći. Dakle, to je politička realnost u BiH. To do sada niste imali na sceni ali to nije razlog da nas dvojica ne razgovaramo o drugim temama – rekao je Konaković. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...