„Tek ću razgovarati s Tegeltijom“ Dodik ističe da još nije donesena odluka o novom direktoru Uprave za indirektno oporezivanje BiH

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik rekao je da nije donesena odluka o imenu novog direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će to biti Zoran Tegeltija, koji obavlja funkciju ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, Dodik je rekao da je Tegeltija najstručniji iz te oblasti, ali da tek treba o tome razgovarati s njim.

– Indirektni porezi pripadaju našoj strani i mi ćemo imenovati nekog, za sada nismo donijeli odluku – rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka s ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem u Banjaluci.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH je Miro Džakula, a na toj funkciji trebao bi da ga naslijedi neko od predstavnika srpskog naroda, odnosno iz Republike Srpske u skladu s ranijim dogovorom nove većine u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Nema razloga za zastoj pri otvaranju konzulata Rusije u Banjaluci

Dodik je napomenuo da je ranije na sjednici Predsjedništva BiH donesena odluka o otvaranju konzulata Ruske Federacije u Banjaluci, te da je ostao samo operativni dio da bi se otvorilo konzularno predstavništvo.

– Mislim da nema razloga da bude bilo koji zastoj – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka s ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem u Banjaluci.

Dodik je poručio i da će Srpska i njeni predstavnici biti protiv uvođenja viza građanima Ruske Federacije.

– Smatramo da ima dosta poslovnih i drugih aktivnosti za Republiku Srpsku, ljude i tu odluku nećemo podržati – rekao je Dodik.

Konaković je naveo da su sve odluke Predsjedništva obavezujuće, ali da njega više interesuje rad konzulata u Novom Pazaru, Rijeci i u Tirani u čijem je otvaranju učestvovala ministarka u prošlom sazivu Savjeta ministara Bisera Turković, koja je kadar SDA.

– Više me zanimaju bačeni novci poreznika i iz Banjaluke, Mostara i Sarajeva. Svi su bačeni u vjetar, a 100.000 evra nas to do sada košta. To su tri prazne zgrade duhova kojima je to predizborni trik i poigravanje sa emocijama ljudi – naveo je Konaković.

On je rekao da će prioritet biti da profunkcionišu i da se stave u funkciju.

Kada je riječ o vizama, Konaković smatra da ih treba ukinuti ali i da treba uvažiti političku realnost u BiH.

– Ako se odluke budu donosile tamo gdje glasa Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija vjerovatno neće moći. Ako budu tamo gdje sam samo ja, vjerovatno će moći. Dakle, to je politička realnost u BiH. To do sada niste imali na sceni ali to nije razlog da nas dvojica ne razgovaramo o drugim temama – rekao je Konaković. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...

Gorivo jeftinije za deset pfeninga

Na benzinskim pumpama u Srpskoj gorivo je od jutros jeftinije za deset feninga, rekao je "Glasu Srpske" predsjednik Grupacije...

Područna privredna komora Bijeljina potpisala Sporazum o saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić i direktor Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović potpisali su Sporazum...