TRNINIĆ, US: Ljubiša Petrović svakoga dana pokazuje svoje pravo lice

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Milana Trninića, poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina prenosimo u cijelosti

Otvoreno pismo podrške gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću, koje je građanima uputila moja kolegica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirjana Orašanin, novi je politički pamflet s ciljem da se Petrović po svaku cijenu sačuva na poziciji gradonačelnika Bijeljine, da se o njemu stvori lažna slika dobrog čovjeka, ljekara, humaniste i velikog borca za narod protiv, kako u naslovu teksta stoji, „mafijaške hobotnice koja želi zagospodariti Semberijom“.

Pažljivo sam pročitao tekst i u njemu nigdje nisam našao ovu uvredljivu konstrukciju iz naslova, pa se pitam, a pitam i uvaženu kolegicu Orašanin, ko daje naslove njenim otvorenim pismima.

Ako je riječ o gradonačelniku Petroviću, kolegica Orašanin treba da zna da je njen prijatelj i „saborac“ ovih dana posebno nervozan i osjetljiv na naslove tekstova u kojima mediji u Republici Srpskoj i Bijeljini bruje o revizorskom izvještaju o ozbiljnim kršenjima zakona u poslovanju gradonačelnika i gradske uprave, o nesavjesnom, nezakonitom i nenamjenskom trošenju narodnog novca, novca građana Semberije, probijanju budžeta Bijeljine za više od milion konvertibilnih maraka za bruto plate radnika primljenih na određeno vrijeme i za naknade lica angažovanih po ugovoru o djelu.

Očigledno je da u tom revizorskom izvještaju ima svega i svačega, pa i elemenata za krivične prijave, pa bih toplo preporučio kolegici Orašanin da pročita taj izvještaj i stručno ga analizira. Siguran sam da bi idealna slika o gradonačelniku kao „borcu protiv kriminala“ i „mafijaške hobotnice“ iz naslova otvorenog pisma gospođe Orašanin bila sasvim drugačija. Možda bi kolegica Orašanin mogla da razmisli o tome da je njen „saborac“, gradonačelnik Petrović, njeno pismo instrumentalizovao za svoje potrebe, ciljeve i interese. Da razmisli i o onoj narodnoj – „Drž’te lopova, a lopov u kući!“, što je politička maksima i matrica po kojoj Ljubiša Petrović više od dvije godine obmanjuje i vara građane Bijeljine.

Preporučujem kolegici Orašanin da, osim Izvještaja interne revizije o izvršenju budžeta Bijeljine za 2022. godinu, pročita i javno obraćanje gradonačelnika Petrovića putem društvenih mreža redakciji portala „Novi glas“ iz Bijeljine, u kome ih prijeteći obavještava da on lično prekida svaki vid komunikacije i saradnje s tim portalom. Istovremeno, bez ikakvih dokaza, gradonačelnik Petrović upućuje u toj objavi niz neosnovanih optužbi na račun tog bijeljinskog medija, vršeći očigledan politički pritisak na uređivačku politiku i to samo zato što su prenijeli tekst drugog portala u kome se istinito citiraju i prenose navodi iz pomenutog revizorskog izvještaja.

Na taj način Petrović pokazuje svoje pravo lice, lice gradskog moćnika koji zloupotrebljava svoj položaj, prijeti medijima, nenamjenski i nezakonito troši narodni novac, bavi se promašenom politikom umjesto gradskom upravom, kapitalnim projektima i životom građana Bijeljine i Semberije. Tog i takvog Petrovića, koji je u paničnom strahu od opoziva i koji pravi sve veću štetu građanima Bijeljine, svakoga dana napuštaju bliski saradnici, baš kao i stranačke kolege i prijatelji, koji ne žele da slušaju neistine i učestvuju u sumnjivim radnjama gradonačelnika Petrovića, za koje optužuje druge. Kad sazna i spozna pravu istinu o Petroviću, učiniće to i kolegica Orašanin, kao i ogroman broj građana Bijeljine i Semberije, koji će na predstojećem referendumu poslati Petrovića u političku istoriju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com                       

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...