MILIČEVIĆ: SDS ulazi organizovano u “odbranu“ Ljubiše Petrovića na opozivu

Datum:

Share post:

“O legitimitetu Ljubiše Petrovića i SDS-a u Bijeljini, govori i pobjeda opozicije na Opštim izborima u tom gradu. SNSD uvijek kao razlog za pokretanje opoziva navede nesaradnju gradonačelnika sa skupštinskom većinom. Niko ne pokušava da kaže i da pokuša obrnuti tu situaciju, da je to ustvari nesaradnja skupštinske većine sa gradonačelnikom”, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„SNSD od Petrovića, kao i ostalih SDS-ovih načelnika i gradonačelnika zapravo očekuje potpunu poslušnost. Neupitno je da bi gradonačelnik podržao realne zahtjeve i projekte skupštinske većine, ali u slučaju Bijeljine, radi se o zahtjevima iracionalne prirode. Ako je budžet Grada Bijeljina ili neke opštine pod njihovom šapom, a da njime oni netransparentno upravljaju, čak i protivzakonito onda je to za njih saradnja“, pojašnjava Miličević.

On navodi da je skupštinska većina u Bijeljini kao i u Tesliću prije referenduma 2019. godine u stvari interesna grupa kojoj odgovara da sve stave pod svoju kontrolu.

„Mi moramo imati jasnu decidnu politiku koja je potpuno drugačija od trenutne vlasti u Republici Srpskoj. SDS je najveći opozicioni faktor u Republici Srpskoj i ona kao takva hoće da bude mjesto i osovina okupljanja svih opozicionih snaga. U “odbranu” Ljubiše Petrovića SDS ulazi organizovano i sa fokusom na sprečavanje manipulacija u izbornom procesu“, kazao je predsjednik SDS.

“Na kraju krajeva, opet po ličnom iskustvu iz 2019. mogu reći da nismo odbranili ono što je bilo u kutijama 2019. u martu ovdje u mojoj opštini, bez obzira na to što smo dobili opoziv sa +4000 glasova mi bismo u roku od 24 sata izgubili tu prednost. Tako ćemo raditi i u Bijeljini”, najavio je on ističući da od kolega iz opozicije ne očekuje samo političku podršku.

„Tu političku podršku će pružiti stranački lideri i već je pružaju. Međutim postoji nešto što je uz to, rekao bih čak i važnije, to je sama organizacija infrastrukture i stranačke i one druge koja će propratiti čitav proces do onog dana, a i po završetku referenduma, to je tehnika, to je infrastruktura, to su posmatrači. To je mnogo mnogo ljudi koji tamo treba da budu na terenu i to je mnogo važnija podrška”, rekao je Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...

Gorivo jeftinije za deset pfeninga

Na benzinskim pumpama u Srpskoj gorivo je od jutros jeftinije za deset feninga, rekao je "Glasu Srpske" predsjednik Grupacije...