DESETA PRVENSTVENA POBJEDA LAVICA I SJAJNA UVERTIRA ZA DANAŠNJI MEČ PROTIV ZAGREBA

Datum:

Share post:

Utakmicama 13. kola, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvu Bosne i Hercegovine za dame. Košarkašice KK Lavovi Brčko svoju utakmicu ovog kola, odigrale su subotu, 28. januara, u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom protiv ekipe Jedinstva iz Tuzle i ostvarile sigurnu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 98:40 po četvrtinama 25:12, 30:12, 22:09 i 21:07.

 Ekspresno su se Lavice oporavile od poraza protiv Duge u Šapcu u okviru WABA Superlige. Protiv Jedinstva su ponovo oduševile publiku u dvorani Tehničke škole u meču 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i nakon košarkaške dominacije svih 40 minuta ostvarile desetu prvenstvenu pobjedu ove sezone. Uz dva poraza i ukupno 22 osvojena boda košarkašice Lavova zauzimaju drugu poziciju prvenstvene tabele i do kraja ih očekuje neizvjesna borba za najviši plasman i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

 Odlučne su bile Lavice da od samog starta meča ne dozvole bilo kakvu priliku gošćama za eventualno iznenađenje. Krenule su od starta silovito, diktirale ritam igre koji njima odgovara, a kao rezultat svega toga, već nakon deset minuta igre na semaforu je pisalo ubjedljivih 25:12. Druga četvrtina je bila još ubjedljivija i mnogo atraktivnija za publiku koja je i ovog puta u velikoj mjeri ispunila tribine dvorane Tehničke škole. Veliki broj poenterski raspoloženih košarkašica uz dobru igru u odbrani, činjenice su koje su omogućile je da Lavice već nakon prvog poluvremena imaju prednost koja je bila nedostižna gošćama iz Tuzle do kraja meča 55:24.

I tokom drugih 20 minuta igre viđena je apsolutna košarkaška dominacija Lavica u svim elementima košarkaške igre. Tuzlanke na ovom meču jednostvano nisu mogle parirati brčanskim košarkašicama, koje su sigurnom, ubjedljivom i efikasnom igrom do posljednjeg zvuka sirene napravile sjajnu uvertiru za današnji meč od 18:00 časova protiv ekipe Zagreba, u okviru 4. kola WABA Superlige.

Još jednu sjajnu partiju odigrala je juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine Jelena Lazarević, ostvarila je novi ovosezonski dabl-dabl učinak sa 20 postignutih poena i 13 uhvaćenih lopti. Odličnu utakmicu odigrala je i kapiten Milica Đokić ostvarivši učinak od 19 poena, 6 asistencija i 4 skoka. Dvocifrene su bile i Iva Karišik 13 i Nataša Savić 12 postignutih poena, koja je tome dodala i 6 ukradenih lopti, 4 asistencije i 3 skoka.

Trener KK Lavovi Aleksandar Bližnjaković protiv Jedinstva računao je i na sljedeće košarkašice: Anđela Bekić 5, Valentina Došić 6, Tamara Šarenac 8, Mirela Halilović 7, Sara Đokić 6, Ana Đokić 2, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.

Košarkašice Lavova već danas (ponedeljak, 30. januar) sa početkom u 18:00 časova u dvorani Tehničke škole igraju novi evropski meč. U okviru 4. kola WABA Superlige protivnik je ekipe Zagreba iz Hrvatske, a ulaz na utakmicu je slobodan.

U ime Lavica, poziv publici i navijačima uputila je kapiten ekipe Milica Đokić, koja je istakla: „Očekuje nas jedna zaista teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe Zagreba, koja ove sezone ostvaruje odlične rezultate pogotovo u domaćem prvenstvu. Nalaze se u samom vrhu hrvatske košarke i biće zaista izazovno suprostaviti se takvom rivalu. Svim sportistima je dosta lakše da igraju uz podrška publike, isto tako, i nama podrška naše publike mnogo znači, vidjelo se to i u nekim prethodnim mečevima. Pozivam ih da danas ispune tribine do posljednjeg mjesta, ponesu dobro raspoloženje i zagrijane dlanove, a mi ćemo im se odužiti dobrom igrom i nadam se novom evropskom pobjedom. Budite i danas naš šesti igrač“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Duh i srce vodenice iz Priboja u Bijeljini

Dobro poznati vodeničar iz Priboja kod Lopara Anđelko Delić duh i srce svoje vodenice donio je i u...

Pojačana inspekcijska kontrola u pečenjarama

Praznična cijena prasadi ide i do 12 KM po kilogramu i to sve zbog manjka svinja na tržištu....

PAZITE ŠTA PIJETE Ova 3 pića su najgora za vaša crijeva

Prerađena pića uključuju širok izbor pića koja su prošla kroz različite procese proizvodnje. Ova pića često sadrže dodane šećere, vještačke arome,...

„Ulažemo međuljudske napore kako bi se došlo do radnika“ Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je živog ZATRPAO ODRON ZEMLJE

Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je rano jutros u jami Rudnika lignita u Mramoru...