DESETA PRVENSTVENA POBJEDA LAVICA I SJAJNA UVERTIRA ZA DANAŠNJI MEČ PROTIV ZAGREBA

Datum:

Share post:

Utakmicama 13. kola, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvu Bosne i Hercegovine za dame. Košarkašice KK Lavovi Brčko svoju utakmicu ovog kola, odigrale su subotu, 28. januara, u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom protiv ekipe Jedinstva iz Tuzle i ostvarile sigurnu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 98:40 po četvrtinama 25:12, 30:12, 22:09 i 21:07.

 Ekspresno su se Lavice oporavile od poraza protiv Duge u Šapcu u okviru WABA Superlige. Protiv Jedinstva su ponovo oduševile publiku u dvorani Tehničke škole u meču 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i nakon košarkaške dominacije svih 40 minuta ostvarile desetu prvenstvenu pobjedu ove sezone. Uz dva poraza i ukupno 22 osvojena boda košarkašice Lavova zauzimaju drugu poziciju prvenstvene tabele i do kraja ih očekuje neizvjesna borba za najviši plasman i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

 Odlučne su bile Lavice da od samog starta meča ne dozvole bilo kakvu priliku gošćama za eventualno iznenađenje. Krenule su od starta silovito, diktirale ritam igre koji njima odgovara, a kao rezultat svega toga, već nakon deset minuta igre na semaforu je pisalo ubjedljivih 25:12. Druga četvrtina je bila još ubjedljivija i mnogo atraktivnija za publiku koja je i ovog puta u velikoj mjeri ispunila tribine dvorane Tehničke škole. Veliki broj poenterski raspoloženih košarkašica uz dobru igru u odbrani, činjenice su koje su omogućile je da Lavice već nakon prvog poluvremena imaju prednost koja je bila nedostižna gošćama iz Tuzle do kraja meča 55:24.

I tokom drugih 20 minuta igre viđena je apsolutna košarkaška dominacija Lavica u svim elementima košarkaške igre. Tuzlanke na ovom meču jednostvano nisu mogle parirati brčanskim košarkašicama, koje su sigurnom, ubjedljivom i efikasnom igrom do posljednjeg zvuka sirene napravile sjajnu uvertiru za današnji meč od 18:00 časova protiv ekipe Zagreba, u okviru 4. kola WABA Superlige.

Još jednu sjajnu partiju odigrala je juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine Jelena Lazarević, ostvarila je novi ovosezonski dabl-dabl učinak sa 20 postignutih poena i 13 uhvaćenih lopti. Odličnu utakmicu odigrala je i kapiten Milica Đokić ostvarivši učinak od 19 poena, 6 asistencija i 4 skoka. Dvocifrene su bile i Iva Karišik 13 i Nataša Savić 12 postignutih poena, koja je tome dodala i 6 ukradenih lopti, 4 asistencije i 3 skoka.

Trener KK Lavovi Aleksandar Bližnjaković protiv Jedinstva računao je i na sljedeće košarkašice: Anđela Bekić 5, Valentina Došić 6, Tamara Šarenac 8, Mirela Halilović 7, Sara Đokić 6, Ana Đokić 2, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.

Košarkašice Lavova već danas (ponedeljak, 30. januar) sa početkom u 18:00 časova u dvorani Tehničke škole igraju novi evropski meč. U okviru 4. kola WABA Superlige protivnik je ekipe Zagreba iz Hrvatske, a ulaz na utakmicu je slobodan.

U ime Lavica, poziv publici i navijačima uputila je kapiten ekipe Milica Đokić, koja je istakla: „Očekuje nas jedna zaista teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe Zagreba, koja ove sezone ostvaruje odlične rezultate pogotovo u domaćem prvenstvu. Nalaze se u samom vrhu hrvatske košarke i biće zaista izazovno suprostaviti se takvom rivalu. Svim sportistima je dosta lakše da igraju uz podrška publike, isto tako, i nama podrška naše publike mnogo znači, vidjelo se to i u nekim prethodnim mečevima. Pozivam ih da danas ispune tribine do posljednjeg mjesta, ponesu dobro raspoloženje i zagrijane dlanove, a mi ćemo im se odužiti dobrom igrom i nadam se novom evropskom pobjedom. Budite i danas naš šesti igrač“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Užasan simak iz Popova – neodgovornost i neodržavanje Doma kulture (foto,video)

-Nemojte da ovakve slike se šire iz naših sela, molim vas, minimum koji možemo uraditi je da pokupimo...

ĐOKOVIĆ: Želim da igram na OI u Los Anđelesu 2028. godine

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da želi da igra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, koje...

Omladina RSS donacijom Biblioteci obilježila Svjetski dan knjige i autorskih prava (foto)

Republička omladina Srpske /ROS/ donirala je 50 knjiga Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ povodom obilježavanja 23. aprila – Svjetskog...

Bijeljinska Biblioteka uručila priznanja „NAJ ČITALAC“

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, pored popusta od 50% na godišnju cijenu članarine, bijeljinska Biblioteka "Filip...