EU ZA OPORAVAK AGRARA: Za domaći agrar 1,3 miliona bespovratne podrške

Datum:

Share post:

U okviru projekata „EU za oporavak biznisa“ (EU4BusinessRecovery) i „EU za oporavak agrara“ (EU4AGRI-Recovery), koje finansiraju EU i Njemačka, objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu podrške startap kompanijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH, vrijedan 1,3 miliona KM.

Kako je saopšteno iz UNDP-a u BiH putem ovog javnog poziva, EU će omogućiti razvoj preduzetničkih ideja, kroz sveobuhvatni paket tehničke i finansijske podrške, a mogu se prijaviti fizička lica, samostalni preduzetnici, zantalije i preduzeća koja su registrovana manje od godinu dana.

„U okviru ovog javnog poziva, podnosiocima prijave na raspolaganju biće specijalistički višednevni preduzetnički trening program i tehnička pomoć“, navode iz UNDP-a.

Dodaju da će nakon učešća u edukaciji i tehničkoj podršci projekta, najbolje ocijenjenim biznis planovima biće pružena mentorska podrška tokom prva dva mjeseca realizacije, te finansijska podrška od 20.000 do 80.000 KM, koja će biti namijenjena pokretanju biznisa kroz finansiranje troškova nabavke proizvodnih mašina i ostale opreme neophodne za početak poslovanja.

Svi zainteresovani za učešće u javnom pozivu prijave sa potrebnom dokumentacijom treba da dostave putem onlajn platforme javni poziv (undp.ba) od 19. decembra ove do 17. februara naredne godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BOLNICA BIJELJINA: Služena Sveta liturgija na Veliki četvrtak

Na Veliki Četvrtak, 02. maja 2024. u Paraklisu svetih vračeva Kozme i Damjana pri Opštoj bolnici "Sveti Vračevi"...

DR STEVIĆ: Škola za trudnice mnogo olakšava period do i nakon porođaja (video)

U Domu zdravlja Bijeljina počela je, ponovo, sa radom Škola za trudnice sa ciljem da pruži psihofizičku pripremu...

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

 U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u ponedjeljak, 6. maja, donijeće odluku o raspisivanju lokalnih izbora...

Omladina SDS Bijeljina u nedjelju organizuje druženje sa sugrađanima

Omladina SDS-a organizuje druženje sa sugrađanima povodom Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika u nedjelju, 5. maja sa početkom...