PRVA NAGRADA za studentkinju Slobomir P Univerziteta Vasju Popović na međunarodnom takmičenju „Vera Kovač Vitkai” u Novom Sadu (foto)

Datum:

Share post:

Na 9. međunarodnom takmičenju „Vera Kovač Vitkai” održanom 12. i 13. decembra 2022. godine u Novom Sadu u kategoriji studenata operskog solo pjevanja, studentkinja druge godine osnovnih akademskih studija Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta u klasi vanrednog profesora Anastasije Holc, Vasja Popović osvojila je prvu nagradu.

Vasja je diplomirani arhitekta i student postdiplomskih studija Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa najvišim prosjekom.

Ova talentovana sopranistkinja predstavljaće nas i na međunarodnim takmičenjima u Srbiji i Italiji u predstojećem periodu. Profesorka Anastasija Holc bila je i član žirija za sve starosne kategorije na ovom 9. međunarodnom takmičenju „Vera Kovač Vitkai”, zajedno sa pedagozima iz Srbije i inostranstva pri čemu je predstavila Slobomir P Univerzitet na najvišem nivou.

Takmičenje se održava dugi niz godina u čast primadone i profesorke Vere Kovač Vitkai u organizaciji FloriArt i višeg asistenta Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta mr Marte Balaž kao i porodice Vitkai i dr nauka i dr umjetnosti, uvažene prof. Agote Vitkai Kučere.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Teja Dora skače od sreće, SRBIJA U FINALU!

Najveće muzičko takmičenje "Evrovizija 2024" održava se ove nedelje u Malmeu u Švedskoj, gdje se predstavnica Teja Dora...

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...

Kineski predsjednik stigao u Srbiju – dočekao ga Vučić i državni vrh

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao...

Crvena zvezda u velikom finalu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige. Sjajno su počeli meč...