Piksi nakon poraza: Hoću da znam zašto nismo trčali?

Datum:

Share post:

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izneo je utiske posle meča sa Brazilom.

Srbija je poražena od Brazila 2:0 na startu Svetskog prvenstva u Kataru. 

 – Zaslužena pobeda Brazila. Pogotovo u drugom delu utakmice, gde su dominirali. Razlog tome je nešto je bilo iznenađujuće je jer smo pali fizički, nisam mogao ekipu da prepoznam u tom segmentu. Zašto tako? Ne znam. Umor verovatno. Isuviše je to veliki gubitak za nas i benefit za ekipu Brazila koja ima izvanredne igrače i koja će vas uvek kazniti. To je to u principu. Prvo poluvreme je bilo solidno sa naše strane jer smo pokušavali da pariramo Brazilu, mislio sam da će u drugom biti isto tako i da ćemo im možda dati gol. Ali nismo uspeli i to me je šokiralo, kaže Piksi.

U kojoj meri je uticalo to što bitni igrači nisu igrali, tačnije što neki nisu bili 100% spremni. 

– To nam je poremetilo itekako. Mi smo ekipa koja ako nema tri udarne igle, čemu može da se nada? Imamo problem sa Mitrovićem, Vlahovićem i Kostićem. To je veliki problem. Povrede su došle kad im nije vreme. Imali smo i sreće malo tu sa te strane, ali učinićemo sve da se odmorimo i ovaj poraz ne mora da znači ništa. Izgubili smo od Brazila, ali može da se igra protiv njih, videli ste u prvom poluvremenu.  

Da li je sve to uticalo na ekipu? 

 – U svakom slučaju da jeste. Nisam nešto impresioniran u prvom, ali su u drugom iskoristili naše mane. Teško je napraviti bilo šta protiv njih. Da nisam poveo trojicu povređenih, bila bi revolucija u Srbiji. Nadam se da će se odmoriti i da će biti spremni. 

Ostaje žal Piksiju što nismo bili u punom sastavu. 

 – Žao mi je samo što nismo bili u ful sastavu i kako znamo da odigramo. To mi je jedino žao, ali imamo vremena da ispravimo par stvari. Nema panike, nema stresa, sve držimo u našim rukama. 

 Posle poraza od Nemačke 1990. godine, ekipa je krenula silovito. Da li je nešto slično, pošto je on bio akter toga? 

 – To je bilo zaista davno, ali dok god postoji šansa i dok je sudbina u našim rukama, verujemo. Imamo dve utakmice i znamo šta treba činiti. Brazil treba da se zaboravi, ali hoću da znam zašto smo fizički pali. Zašto nismo trčali kao u prvom poluvremenu, šta je doprinelo tome. Posle te analize, posle svega što je naš posao, videćemo šta je i da se okrenemo mečevima koje nas čekaju, ako želimo da idemo dalje. Mislimo da možemo. Moramo da pobedimo i moramo da ih zaslužimo. I da molimo Boga da igrači budu bolji i spremniji i da ne osećaju bolove, zaključio je Piksi. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportalblic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“BUDI HUMAN“: Igoru je potrebna pomoć dobrih ljudi

Otac mu je preminuo prije 10 godina od karcinoma, a sada se i on bori protiv iste bolesti Igor...

“BUDI HUMAN“: Igoru je potrebna pomoć dobrih ljudi

Otac mu je preminuo prije 10 godina od karcinoma, a sada se i on bori protiv iste bolesti Igor...

KOŠARAC: Vidljivo je da se pokušava trasirati put izbornog procesa na Šmitovim stavovima

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je vidljivo da bošnjačka struktura primarno želi da implementira...

BORENOVIĆ U SKOPLJU: Nove tehnologije poželjne u izbornom procesu

Predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH, Branislav Borenović, kao član Delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini...