Održano predavanje ugljevičkim osnovcima – “STOP VRŠNJAČKOM NASILJU”

Datum:

Share post:

Komandir Policijske stanice Ugljevik Mićo Jović danas je učenicima sedmog razreda u ugljevičkoj Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” održao predavanje na temu “Stop vršnjačkom nasilju”.

Jović je istakao da je primarni cilj današnjeg predavanja, upoznavanje učenika sa posljedicama koje nosi ova pojava, kao i podizanje svijesti o blagovremenom otkrivanju ovih vidova nasilja.

-Svake godine provodimo aktivnosti sa najmlađim sugrađanima, a posebno smo pažnju posvetili vršnjačkom nasilju. Važno je učenicima otvoriti vidike na ovu temu, da bi mogli da prepoznaju svoju ugroženost od drugih-rekao je Jović.

U toku predavanja, Jović je učenike podsjetio i na temu “Prevencija zloupotrebe opojnih droga”.

-Kroz predavanja, druženje sa najmlađima, kroz ovakve primjere želimo da našu djecu upoznamo sa opasnostima kao i da budemo dio njihovog zdravog odrastanja koji podrazumijeva pohađanje škole, bavljenje sportom i njegovanjem zdravog stila života-zaključio je Jović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje od 14. novembra do 5. decembra 2022. godine preventivnu kampanju „Stop vršnjačkom nasilju“ u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.

Jedan od zadataka kampanje „Stop vršnjačkom nasilju“ je i unapređenje komunikacije i saradnje sa direktorima škola, prosvjetnim radnicima, roditeljima i samom djecom, kako bi se poboljšalo međusobno povjerenje, uočili konkretni problemi, a sve sa ciljem sprečavanja eskalacije vršnjačkog nasilja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...