Održano predavanje ugljevičkim osnovcima – “STOP VRŠNJAČKOM NASILJU”

Datum:

Share post:

Komandir Policijske stanice Ugljevik Mićo Jović danas je učenicima sedmog razreda u ugljevičkoj Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” održao predavanje na temu “Stop vršnjačkom nasilju”.

Jović je istakao da je primarni cilj današnjeg predavanja, upoznavanje učenika sa posljedicama koje nosi ova pojava, kao i podizanje svijesti o blagovremenom otkrivanju ovih vidova nasilja.

-Svake godine provodimo aktivnosti sa najmlađim sugrađanima, a posebno smo pažnju posvetili vršnjačkom nasilju. Važno je učenicima otvoriti vidike na ovu temu, da bi mogli da prepoznaju svoju ugroženost od drugih-rekao je Jović.

U toku predavanja, Jović je učenike podsjetio i na temu “Prevencija zloupotrebe opojnih droga”.

TESTNA REKLAMA

-Kroz predavanja, druženje sa najmlađima, kroz ovakve primjere želimo da našu djecu upoznamo sa opasnostima kao i da budemo dio njihovog zdravog odrastanja koji podrazumijeva pohađanje škole, bavljenje sportom i njegovanjem zdravog stila života-zaključio je Jović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje od 14. novembra do 5. decembra 2022. godine preventivnu kampanju „Stop vršnjačkom nasilju“ u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.

Jedan od zadataka kampanje „Stop vršnjačkom nasilju“ je i unapređenje komunikacije i saradnje sa direktorima škola, prosvjetnim radnicima, roditeljima i samom djecom, kako bi se poboljšalo međusobno povjerenje, uočili konkretni problemi, a sve sa ciljem sprečavanja eskalacije vršnjačkog nasilja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...

NEŠKOVIĆ (SDS) IZABRAN ZA DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH

Posalnik SDS Želimir Nešković iz Lopara, na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, je izabran za delegata...

BIJELJINA: Organizovana regionalna konferencija „Sigurne zajednice za sigurnu budućnost građana“ (foto)

Danas su u Bijeljini, u okviru Projekta jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u...

Na šta novac troše predstavništva Republike Srpske u inostranstvu?

Predstavništva Republike Srpske u inostranstvu dobila su još novca iz budžeta. Drugi put ove godine. Početkom ove, za...