Donirana sredstva za dječije obdanište JU Čika Jova Zmaj u Bijeljni (foto)

Datum:

Share post:

Kompanija Kid Zone, na našem tržištu poznatija kao Jumbo, već šestu godinu posluje u BIH sa šest prodavnica u šest gradova te kontinuirano radi na pružanju podrške društveno odgovornim projektima sa glavnim fokusom na djecu. Tako je u protekle dvije godine kompanija izdvojila skoro  100 000KM za društveno odgovorne aktivnosti i pomoć lokalnoj zajednici. 

08.11.22. navršile su se tri godine od otvaranja poslovnice Jumba u Bijeljini koja se nalazi u sklopu Bijeljina City Mall-a, te je tim povodom, simbolično, uručena donacija JU Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“.

JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina je osnovana 1977. godine kao jedini vrtić u tom  gradu. Trenutno se svakodnevno brine o 560 djece, uzrasta između 11 mjeseci do 6 godina. Vrtić je 2014. godine bio poplavljen te je uz pomoć donacija uspio osposobiti za rad veći dio prostorija koje su bile poplavljene.

Donacija kompanije Jumbo u iznosu od 12.794,25 KM će biti usmjerena za kupovinu kreveta za popodnevni odmor djece koji trebaju zamijeniti dušeke-strunjače koje su dotrajali i neadekvatni. Preostali dio sredstava će biti iskorišten za postavljanje opreme u dvorištu obdaništa koja će se omogućiti prostor da djeca mogu imati aktivnosti na otvorenom. 

Takođe, povodom 3. rođendana Jumbo poslovnice u Bijeljini za kupce će biti upriličeni popusti, pokloni, zabava za djecu sa maskotama i druga iznenađenja  u petak, 11. novembra i u subotu, 12. novembra. 

„Jumbo BIH svake godine izdvaja značajna sredstva za pomoć najugroženijim skupinama društva i pomaže lokalnoj zajednici.  Početkom godine opremili smo igralište Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Ros Rosales“, a povodom proslove 3. godišnjice Jumbo prodavnice u Bijeljni donirati ćemo sredstva koja će poboljšati uslove rada dječijeg vrtića JU  „Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini. 

Drago mi je istaći da ćemo do kraja ove godine uručiti donaciju još jednom vrtiću u BiH, a povodom novogodišnjih praznika planiramo obradovati poklonima mališane širom BIH u institucijama koja vode brigu o djeci – istako je direktor Jumbo kompanije Dino Šuta. 

Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ izrazio je zahvalnost povodom donacije kompanije Jumbo.

– Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti ovakav ili sličan vid saradnje, a sve u želji da djeci stvorimo bolje uslove i sve ono što im je potrebno za kvalitetan boravak u našoj Ustanovi. Ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost kompaniji Jumbo i njihovom rukovodstvu, na ovoj vrijednoj donaciji, koja ima za cilj stvaranje boljih uslova za boravak djece u našoj ustanovi. Kako bismo uspješno radili i poboljšali kvalitet rada i boravka djece u našoj ustanovi neophodno nam je da poboljšamo uslove boravka. Kroz ovu donaciju obezbjeđena su sredstva za nabavku novih adekvatnih krevetiće u skladu sa trenutnim normama i standardima, a za potrebe popodnevnog odmora, kao i postavljanje „ljetnjikovca“ u objektu „Plavi čuperak“ koji će omogućiti realizaciju aktivnosti sa djecom na otvorenom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ZVIJEZDINI AFRIKANCI HIT WWIN LIGE BIH

Ovosezonski hit najjače fudbalske lige BiH su dva internacionalca iz Afrike Saliman Kayode i Goswill Vadze koji nastupaju...

“Brčanska princeza“ i višestruka šampionka razmišlja o prekidu karijere

Jedna od najtitularnijih odbojkašica u BiH, Žana Dragutinović (28) iz Brčkog razmišlja o prekidu karijere. Dojučerašnja reprezentativka BiH i...

KOJI ĆE ZAKON VAŽITI: CIK raspisuje izbore do četvrtka, na potezu partije iz Srpske

Kolegijum Centralne izborne komisije BiH danas bi trebalo da odluči kada će biti održana sjednica CIK na kojoj...

Putin položio zakletvu i preuzeo dužnost predsjednika Rusije u novom mandatu (foto,video)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin položio je zakletvu na inauguraciji u Moskvi, čime je stupio na dužnost i započeo...