PERIĆ: Interes građana Ugljevika je saradnja a ne sukobi

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljević Vasilije Perić izjavio je danas da je dogovorom deblokiran rad Skupštine opštine Ugljevik jer građani, administracija, privrednici i poljoprivrednici ne treba da podnose ili trpe zbog bilo čijih političkih nesporazuma.

Novu skupštinsku većinu, koju su formirali  SDS, SNSD, PDP, NDP i SDA u Ugljeviku, jednoglasno je podržalo 17 prisutnih odbornika, od 23 koliko Skupština ima.

“Mislim da je to najbolje, u suprotnom, imali bismo dalju blokadu i to bi sigurno išlo na štetu svih građana opštine”, ocijenio je Perić u izjavi Srni.
On je naveo da nije od onih koji će reći da nikada neće ići sa političkim protivnicima u interesu građana opštine, te istakao da su na svu sreću uspjeli postići dogovor da se deblokira rad Skupštine.

Perić je podsjetio da je rad lokalne skupštine bio blokiran od februara i da su zbog toga trpjeli građani Ugljevika, jer nisu bile usvojene neke od osnovnih odluka, a bliži se i kraj godine i usvajanje budžeta za narednu.

“Našli smo način da to prevaziđemo i očekujem da će u budućnosti svi odbornici Skupštine opštine Ugljevik raditi u najboljem interesu građana i da ćemo uspjeti da razgovaramo, da se dogovaramo, s ciljem daljeg napretka naše lokalne zajednice”, rekao je Perić.

Perić /SDS/, koji je na čelu opštine Ugljevik u šestom mandatu, smatra da na lokalnom nivou ne bi trebalo da imaju velike političke razlike već da pronalaze mostove saradnje i da zajedno sarađuju u interesu građana opštine Ugljevik, Republike Srpske, pa i BiH i cjelokupnog regiona.

Opština Ugljevik ima oko 16.000 stanovnika i jedna je od najrazvijenih opština u Republici Srpskoj, a Perić ističe da su postigli značajne rezultate u proteklih 20 godina.

“Imamo pozitivne ekonomske rezultate i u posljednje dvije godine, realan rast prihoda privrede za sedam odsto i rast izvoza za 54 odsto, čak i u uslovima globalne krize i pandemije virusa korona”, naveo je načelnik Ugljevika.

Perić je naglasio da uvijek treba tražiti puteve saradnje, a ne puteve razmirica i sukoba. On nije želio da komentariše bilo čije negativne stavove na današnji dogovor u Ugljeviku, ali je dodao da je od početka u SDS-u i da je nikada neće napustiti.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...