IVAN BEGIĆ: Podnosim krivične prijave protiv članova CIK BiH

Datum:

Share post:

Nezavisni kandidat za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske Ivan Begić najavio je podnošenje krivične prijave protiv članova Centralne izborne komisije BiH.

Begić prijavu podnosi, kako kaže, zbog krivičnog djela ,,nesavjestan rad u službi“.

– Članovi CIK-a nisu sposobni da spovedu izbore. Bilo šta kompleksnije od čuvanja ovaca ne trebaju da rade, jer očito nisu sposobni. Izborni zakon je jasno, precizno, nedvosmisleno u članu 29a rekao da moraju objavljivati rezultate na svakih 48 sati za sve nivoe. Njima je eto palo na pamet da objavljuju za tri nivoa, a za nivo predsjednika i potpredsjednika ne žele, iako su u zakonskoj obavezi. Ja sam takođe tražio da mi se dostave obrazci od brojanja glasova putem pošte što su odbili, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Ivan  Begić, nezavisni kandidat za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske.

Begić, dalje za za Dešavanja u Bijeljini dodaje da iako je sutra krajnji rok da se saopšte preliminarni rezultati za sve niove to CIK neće uraditi za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

– Ono dolje što sam vidio u Sarajevu je gomila nestručnosti, nesposobnosti i nekompetentnosti. Pozivam članove CIK-a, odnosno član ove PDP-a, SDA, SDS-a, HDZ-a i nekih drugih stranaka koji glume stručne članove CIK-a, da podnesu kolektivno ostavku, a moja građanska dužnost jeste da protiv njih podnesem krivične prijave zbog nesavjesnog rada u službi, zaključuje Begić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Danas je Veliki četvrtak

POVEZANE VIJESTI

Danas je Veliki četvrtak

Pravoslavni vjernici obilježavaju danasVeliki četvrtak kao sjećanje na Tajnu ili Posljednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika. Ovo je...

Srpska bogatija za 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je...

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...

Zemljotres jačine 4,5 stepeni sinoć pogodio Bihać

Zemljotres jačine 4,5 stepeni pogodio je večeras oblast kod Bihaća, javio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres se...